Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kell ezeket a feladatso...

Hogyan kell ezeket a feladatsorokat megoldani (egyszeru matek)?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2011. szept. 4. 07:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

2. lap teteje: Ez elég hiányosan van megoldva.

d) feladat (10x2)^3 8000 lenne a megoldás? Mi lett az x-el?

7. feladat: Egy mínusz jelet kihagytál.

8. feladat Helyes, egyébként ezt én csináltam meg.

"Nah azokat nem tudtam amiket kihagytam, de valoszinuleg van abba is egy-ket hiba amit megoldottam mert most nalam hajnali 2 ora van. Lol.

De le is irtam miert nem ertem azokat. "

Olyat is kihagytál amit meg sem említettél.

2. feladat ezt nem fordítottad, ezért kihagytam az előbbiekben, "mik az együtthatók?" a feladat.

Ez helyes.

Nem is gondoltam hogy ilyen messze vagy, szegény , nincsennek ismerőseid sem . :(

2011. szept. 5. 15:14
 12/20 A kérdező kommentje:

Amugy azt hogy d, (b)(b)(b)

meg az e, (7)(c)(c) feladat az nem az 1. feladathoz tartozott azert irtam hogy visszavonom a legutobbi kerdesemet :) az a 3. feladathoz tartozik, azt ertettem.

Megtudnad mondani hogy hogyan kell megoldnani a 3. e, feladatot, meg a 6.g,e, feladatot, meg a 8. e, feladatot???

Amugy nagyon koszi szepen az eddigieket,nagyon sokat segitett.

2011. szept. 5. 21:09
 13/20 A kérdező kommentje:
(10x2)^3 LOL az ott nem X -NEK MINUSUL BELUL, Hanem szorzas jelnek, ok nem hasznalnak pontot szorzasjelnek, csak en hasznalom, de a tanarno tudja mi az attol fuggetlenul hogy ok nem hasznaljak el is fogadja.
2011. szept. 5. 21:14
 14/20 A kérdező kommentje:

A 2. feladatot nem forditottam le mert azt ertem, az az

coefficient-egyutthato

2011. szept. 5. 21:15
 15/20 A kérdező kommentje:
nem minusul minosul bocs
2011. szept. 5. 21:20
 16/20 anonim ***** válasza:

"Amugy azt hogy d, (b)(b)(b)

meg az e, (7)(c)(c) feladat az nem az 1. feladathoz tartozott azert irtam hogy visszavonom a legutobbi kerdesemet :) az a 3. feladathoz tartozik, azt ertettem."

Sorry, nem láttam, nagy felbontású képet kisebbe rosszul látszik, bután dekódolja, teljes mértbe meg majdnem 2-szer szélesebb mint a monitor, jobbra balra csúsztattam.

Egyébként a 4-es feladathoz tartozik nem a 3-ashoz.

"(10x2)^3 LOL az ott nem X -NEK MINUSUL BELUL, Hanem szorzas jelnek, ok nem hasznalnak pontot szorzasjelnek, csak en hasznalom, de a tanarno tudja mi az attol fuggetlenul hogy ok nem hasznaljak el is fogadja."

LOL, mindig tanul valamit az ember, pedig láttam már x-et szorzásjelnek de az kisebb volt mint a többi írásjel és feljebb volt írva kicsit, így nem gondoltam hogy szorzásjel. Én is használom de nem olyan szorzás műveletnek csak pl. egy mondat.: "Olvad le 2x ezt a mondatot." Csillaggal is szokták írni.Ha egyértelmű akkor nem is jelölik a szorzásjelet pl.: 5y.

2011. szept. 6. 11:52
 17/20 anonim ***** válasza:

"Megtudnad mondani hogy hogyan kell megoldnani a 3. e, feladatot, meg a 6.g,e, feladatot, meg a 8. e, feladatot??? "

Segítség a hatványozáshoz : [link]

3. e,

Valami a 4.-en az azt jelenti hogy azt a valamit kell 4x megszotozni önmagával, az az valami akármilyen nagy "kolbász".

(2/5)^4 = (2/5)*(2/5)*(2/5)*(2/5) ezt jelenti. Törtet törtel úgy szorzunk hogy a számlálót a számlálóval nevezőt a nevezővel, itt az összes számlálót az összes nevezővel szotozni kell.

Ezért (2/5)^4=(2^4)/(5^4)=16/625 egyszerűsíteni nem lehet a törtet.

6. g,

(x^8*y^5)/(x*y^4) = (x*x*x*x*x*x*x*x*y*y*y*y*y)/(x*y*y*y*y) felírva a szorzatba.

szorzol x-el majd osztasz x-el a 2 művelet kioltja egymást, dehát itt olyan mindtha x-et 7.-re emelted volna, y-t meg első hatványra. Vagyis a megfelelő kitevőket ki kell vonni egymásból.

(x^8*y^5)/(x*y^4)=(x^8*y^5)/(x^1*y^4)=(x^(8-1)*y^(5-4)) Remélem nem zavar nagyon a sok zárójel, sima text-be nem lehet máshogy írni, itt például a 8-1 papíron ugye a kitevőbe van írva feljebb, az tulajdonképpen zárójelet helyettesít, mint sok minden ezen kívül, itt nincs más választásom.

Dehát (x^8*y^5)/(x*y^4)=x^7/y.

6. e,

(-6^4)(-6^3)/(-6^2)^3 = ?

(-6^4)(-6^3)=(-6)^7

(-6^2)^3=(-6)^6

(-6^4)(-6^3)/(-6^2)^3=(-6)^7/(-6)^6=-6

8. e,

Ilyen feladatot nem látok. Én a,b,c részt látok csak. Az melyik?

"Amugy nagyon koszi szepen az eddigieket,nagyon sokat segitett."

Nagyon szívesen. :)

Amúgy angol billentyűzetet használsz? Nem írsz ékezeteket. Normálisan megjelennek az ékezetek?

2011. szept. 6. 12:19
 18/20 A kérdező kommentje:

8. e feladat az ez (5/7)^2 ki kell csak ezt szamitani. En ezt irtam nem tudom h jo e??? 5^2/7^2

"Amúgy angol billentyűzetet használsz? Nem írsz ékezeteket. Normálisan megjelennek az ékezetek?"

Nem ertem hogy mit ertesz az alatt hogy normalisan megjelennek az ekezetek? :/

Pont most megyek suliba nalam reggel 6 ra erkezett meg az uzeneted, azokat amit kihagytam azokat meg betudtam potolni. Phuu meleg helyzet volt, majdnem kihagytam egy csomot. Ez a franya idoeltolodas -.-"

Nagyon koszi megegyszer, nem is tudom mi lett volna velem ma.:D

Ird meg mert nem ertem mit ertesz az alatt a kerdes alatt!

2011. szept. 6. 15:45
 19/20 anonim ***** válasza:

8. e feladat az ez (5/7)^2 ki kell csak ezt szamitani. En ezt irtam nem tudom h jo e??? 5^2/7^2

Ez a 6-os feladatba van, nincs odaírva hogy 6-os, de utána van a 7-es utána a 8-as jön.

(5/7)^2=5^2/7^2 Jó. De az 25/49 ha kiszámolod.

Ird meg mert nem ertem mit ertesz az alatt a kerdes alatt!

Ezek szerint nem a válasz, a kérdésből ítélve.

Példákat mutatok rá a wikipédiát "fotóztam le":

Rossz

[link]

[link]

Nem biztos hogy ennyire rossz ami rossz minden esetben, de szemléletes a példa. Ha nem azzal a számítógépes karakterkódolással dekódolom amivel kódolva lett akkor ez lesz. Magyar ékezetes betűk, különleges karaktereknek számítanak, messze Magyarország-tól, míg az angol ABC betűinek kódolási fajtái az egész világon elterjed ... nem akarok belemenni a részletekbe.

Miért nem használsz ékezetes betűket? Nem zavar egyáltalán nehogy azt hidd csak egy kérdés.

2011. szept. 6. 16:53
 20/20 A kérdező kommentje:
Ha jol ertem mit kerdezel...akkor azt kerdezed miert nem hasznalok ekezetes betuket??? Angol keyboardom van. Betudnam allitani hogy magyar billentyuzetre, de nekem igy sokkal kenyelmesebb. Meg aztan ugyis megertik mit akarok irni ekezet nelkul is...Eleinte mikor a nevemet lekellett irnom mindig oda raktam az ekezeteket, mostmar rendesen elszoktam tole....Ha valamit nem hasznal egy huzamos ideig az ember halvanyul akarmi is legyen az...hiddel tapasztalatbol mondom.
2011. szept. 8. 02:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!