Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Baj van velem? Miért nem...

Baj van velem? Miért nem tudom megjegyezni?

Figyelt kérdés
ha megtanulok egy feladott leckét,utána megírom 5-re. Csakhogy amit megtanultam, elfelejtem már 2-3 nap múlva :S jövőre érettségizek, és semmire nem emlékszek hogy mit tanultam tavaly vagy azelőtt. tudnátok tippeket mondnai,hogy hogytudnám megtanulni úgy hogy nem felejtem el?
2009. ápr. 19. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Muszáj lesz átnézni előtte mindent, vissza fognak jönni a dolgok, nyugi. Nekem is ilyen a memóriám. Először átfogó képet kell kapni a dolgokról, majd összefoglalókat nézni, és a tételeket bemagolni esemény előtt pár nappal, nekem elég volt arra, hogy majdnem minden ötös lett :)
2009. ápr. 19. 13:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez azért van, mert "magolsz". Gondolom, többnyire szóról szóra szoktad megtanulni a leckét, ugye?

Próbáld meg úgy csinálni, hogy csak a lényeges mondatokat emeled ki. Jegyzeteld le, és azt próbáld megjegyezni.

Ez állítólag segíteni szokott, de az az igazság, hogy én még a főiskolán is magoltam :) Nem mondom, baromi nehéz volt, de azért még így is sikerült diplomát szereznem :) Nálam tényleg az vált be, hogy egy- egy újabb lecke megtanulása előtt átnéztem (felmondtam) az előző, a megtanulandó leckéhez kapcsolódó anyagot. Nem gépiesen mondtam fel, hanem azért megpróbáltam magam "beleélni" :) Ez történelem tantárgy volt, így nem volt nehéz összekapcsolni az eseményeket. De ugyanez kivitelezhető pl. irodalomból, nyelvtanból, földrajzból. Biológiából, kémiából, fizikából pedig segít ha lerajzolod, és közben tanulod meg az anyagot. A matek az pedig "matek", és számomra sajnos örök rejtély :)

Amúgy az is jó tipp, ha hangosan tanulsz. Nekem ez is bevált. Ja, és nehéz vizsgák előtt felvettem egy-egy anyagrészt, és zene helyett azt hallgattam. :)

2009. ápr. 19. 13:14
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, sokat segítettetek :)
2009. ápr. 19. 14:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Én utálok magolni, mert az olyan unalmas. Igaz nehéz, de mégis úgy kell neki állni a tanulásnak, hogy érdeklődéssel, mert az emberi agy olyan, hogy szelektálja az emlékeket és az érdektelenekkel kezdi a sort. Én megfigyeltem magamon, hogy úgy könnyebben megjegyzek dolgokat, ha pl. visszakérdezek magamnak. Olvasok egy szöveget, és később akár írok is rá kérdéseket magamtól és úgy kérdezem vissza. Olyan,mint egy kvíz játék. Így könnyebb megjegyezni.
2009. ápr. 19. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!