Baj van velem? Miért nem tudom megjegyezni?
Ez azért van, mert "magolsz". Gondolom, többnyire szóról szóra szoktad megtanulni a leckét, ugye?
Próbáld meg úgy csinálni, hogy csak a lényeges mondatokat emeled ki. Jegyzeteld le, és azt próbáld megjegyezni.
Ez állítólag segíteni szokott, de az az igazság, hogy én még a főiskolán is magoltam :) Nem mondom, baromi nehéz volt, de azért még így is sikerült diplomát szereznem :) Nálam tényleg az vált be, hogy egy- egy újabb lecke megtanulása előtt átnéztem (felmondtam) az előző, a megtanulandó leckéhez kapcsolódó anyagot. Nem gépiesen mondtam fel, hanem azért megpróbáltam magam "beleélni" :) Ez történelem tantárgy volt, így nem volt nehéz összekapcsolni az eseményeket. De ugyanez kivitelezhető pl. irodalomból, nyelvtanból, földrajzból. Biológiából, kémiából, fizikából pedig segít ha lerajzolod, és közben tanulod meg az anyagot. A matek az pedig "matek", és számomra sajnos örök rejtély :)
Amúgy az is jó tipp, ha hangosan tanulsz. Nekem ez is bevált. Ja, és nehéz vizsgák előtt felvettem egy-egy anyagrészt, és zene helyett azt hallgattam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!