Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene nekem? Nem...

Valaki segítene nekem? Nem megy ez a matek és érettségi előtt állok.

Figyelt kérdés

a tavalyi októberi érettségi 12.feladatát nem értem hogy hogy jött ki :(, valaki elmagyarázná nekem? Előre is köszike

[link]

2009. ápr. 18. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A 90 fok az a kornek pont a negyede (360/4, de amugy latszik is), tehat jelest 120:4=30 diak kapott.

A 120 fok a 360 foknak (360 fok a teljes szog) a harmada, ezert kozepest 120:3=40 diak kapott.

Logikus, hogy jo osztalyzatot a maradek kapott, tehat 120-(30+40)=50 diak.

2009. ápr. 18. 15:28
 2/7 anonim válasza:
100%
Szia! Mik az eredmények? Meg az I-es feladatsorra gondolsz? Ahol 120-ból hányan kaptak jelest, jót, meg közepest?
2009. ápr. 18. 15:31
 3/7 anonim válasza:
100%

Ja, látom közben más is válaszolt!

Nekem is ezek jöttek ki. A kört egy egységnak kell tekintened, amit felosztunk 360 részre. Ez a 360 kis rész felel meg a 120 diáknak. jeles ennek a 90/360-ad része, közepes a 120/360-add része! Vagyis 120 (diák)/360 (kis rész) *90 = 30

Majd 120/360*120= 40

A maradék rész kiszámítása pedik már csak egy kivonás: 120 (összes diák) -30 (jeles tanuló) -40(közepes tanuló)=70, s ennyien kaptak jó osztályzatot!

Remélem, tudtunk segíteni!

2009. ápr. 18. 15:36
 4/7 anonim válasza:
100%

Bocsánat módosítom : a 30+40, az a 70, s ezt a 70et kell kivonni, tehát 50 diák kapott jó osztályzatot!

Bocsánat!

2009. ápr. 18. 15:37
 5/7 A kérdező kommentje:

Jesszusom! hát ez nem volt pedig nehéz, de egyzserűen nem tudok rájönni az ilyen feladatok megoldására. jaj mi lesz velem?? amugy a 2008májusi már jobban ment az első része 63% lett. :D szúrkoljatok majd nekem:D

Köszönöm a megoldásokat!

2009. ápr. 18. 16:11
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
ez sztem ilyen alap általános iskolás feladat...már ne haragudj meg...
2009. ápr. 18. 16:35
 7/7 anonim ***** válasza:

A kérdésre már válaszoltak, de úgy veszem észre, hogy eléggé meg vagy ijedve a matektól ezért adnék egy pár tanácsot. A matematika nagyon sok gyakorlást igényel ezért sok feladatot kell megoldani, hogy az embrnek megfelelő rutinja legyen. Sajnos a sulikban nem helyeznek arra elég hangsúlyt, hogy egy témakört kellően ismertessenek (tisztelet a kivételnek). Éppen ezért, ha valamelyik témakör nehezebben megy, akkor saját magadtól is kell feladatokat megoldani, természetesen a könyebbtől a nehezebbek felé haladva. Az sem baj ha a megoldandó feladatokat le tudod ellenőrizni és az esetleges hibáidara rá tudsz jönni magadtól. Hidd el, hogy ha rászánod az időt és kellő feladatot oldasz meg akkor rájössz a trükkösebb feladatokra is magadtól. Egyébként ha jól megnézed, ma Mo-n egy matek érettségihez nem kell túl sok:

-másodfokú egyenlet megoldóképlete;

-szinusz- és koszinusztétel;

-egyenes, kör stb egyenlete (kordinátageometria);

-egy kis kombinatórika stb.

és ha ezeket rutinszerűen tudja az diák akkor biztosan nem lesz gond

2009. ápr. 18. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!