Valaki segítene nekem? Nem megy ez a matek és érettségi előtt állok.
a tavalyi októberi érettségi 12.feladatát nem értem hogy hogy jött ki :(, valaki elmagyarázná nekem? Előre is köszike
A 90 fok az a kornek pont a negyede (360/4, de amugy latszik is), tehat jelest 120:4=30 diak kapott.
A 120 fok a 360 foknak (360 fok a teljes szog) a harmada, ezert kozepest 120:3=40 diak kapott.
Logikus, hogy jo osztalyzatot a maradek kapott, tehat 120-(30+40)=50 diak.
Ja, látom közben más is válaszolt!
Nekem is ezek jöttek ki. A kört egy egységnak kell tekintened, amit felosztunk 360 részre. Ez a 360 kis rész felel meg a 120 diáknak. jeles ennek a 90/360-ad része, közepes a 120/360-add része! Vagyis 120 (diák)/360 (kis rész) *90 = 30
Majd 120/360*120= 40
A maradék rész kiszámítása pedik már csak egy kivonás: 120 (összes diák) -30 (jeles tanuló) -40(közepes tanuló)=70, s ennyien kaptak jó osztályzatot!
Remélem, tudtunk segíteni!
Bocsánat módosítom : a 30+40, az a 70, s ezt a 70et kell kivonni, tehát 50 diák kapott jó osztályzatot!
Bocsánat!
Jesszusom! hát ez nem volt pedig nehéz, de egyzserűen nem tudok rájönni az ilyen feladatok megoldására. jaj mi lesz velem?? amugy a 2008májusi már jobban ment az első része 63% lett. :D szúrkoljatok majd nekem:D
Köszönöm a megoldásokat!
A kérdésre már válaszoltak, de úgy veszem észre, hogy eléggé meg vagy ijedve a matektól ezért adnék egy pár tanácsot. A matematika nagyon sok gyakorlást igényel ezért sok feladatot kell megoldani, hogy az embrnek megfelelő rutinja legyen. Sajnos a sulikban nem helyeznek arra elég hangsúlyt, hogy egy témakört kellően ismertessenek (tisztelet a kivételnek). Éppen ezért, ha valamelyik témakör nehezebben megy, akkor saját magadtól is kell feladatokat megoldani, természetesen a könyebbtől a nehezebbek felé haladva. Az sem baj ha a megoldandó feladatokat le tudod ellenőrizni és az esetleges hibáidara rá tudsz jönni magadtól. Hidd el, hogy ha rászánod az időt és kellő feladatot oldasz meg akkor rájössz a trükkösebb feladatokra is magadtól. Egyébként ha jól megnézed, ma Mo-n egy matek érettségihez nem kell túl sok:
-másodfokú egyenlet megoldóképlete;
-szinusz- és koszinusztétel;
-egyenes, kör stb egyenlete (kordinátageometria);
-egy kis kombinatórika stb.
és ha ezeket rutinszerűen tudja az diák akkor biztosan nem lesz gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!