Mit írjak a fogalmazásomba?
-Lakóhelyemről kell írnom A5 ös füzetbe kb 2 oladalt.
Nincs ötletem hogy mit írhatnék le vagy mit emeljek ki. Ebben kérném segítségeteket. Köszönöm.
Ami nagyon fontos! Ne legyen olyan a dolgozatodban, hogy "lakok", hanem lakoM. És olyan se, hogy "a kert sarkába bokor van", mert az a bokor a kert sarkábaN van. Szóval nagyon figyelj oda a helyesírásra.
Engem például érdekelne, hogy kiről/miről nevezték el az utcátokat, és miért; hogy van-e valami fontos, híres, vagy szép épület a környéken; hogy miért szeretsz ott lakni és hogy miért nem. Beleírhatod a városrész múltját is, (utána tudsz nézni a neten, hogy mi minden volt ott 50-100-200 éve). Engem ez érdekelne.
Jó tanács: előszörd írd be szövegszerkesztőbe a fogalmazásodat és ereszd rá a helyesírásellenőrzőt.
Engem érdekelne, hogy milyen a lakókörnyezeted. Tehát pl.: régi bérházban laksz és a lakók önként a belső kertet szépen felújították, gondozott kert van benne, vagy új építésűben laksz, ahol a szomszédok nem is köszönnek egymásnak, és már gyűlik a kosz meg málik a vakolat (ez persze lehet fordítva is, nem az épülettől, hanem a lakóktól függ, hogy hogyan néz ki a környezetük, ez csak példa volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!