Hát de melyik versekben? Nem mindenkinek tetszik ugyan az.
És mit tud nyújtani? Gondolatokat, úgy megfogalmazva, ahogy más nem tudná.
Különben van jópár vers, amit ha én olvasok magamnak, akkor nem tetszik annyira, de ha úgy hallgatom, hogy valaki (jól!) szavalja, akkor nagyon is.
Ezt pl. nem tudom elégszer meghallgatni: http://www.youtube.com/watch?v=gOPQsaW9Isc
Pedig amikor az iskolában kellett olvasni, nem tetszett. Mondjuk talán azért sem, mert még fiatal voltam hozzá.
2011. aug. 1. 22:39
2/16 anonim válasza:
Olyan mondani valókat fogalmaz meg amit esetleg te is úgy érezhetsz hogy ez mennyire igaz! De nem hagyományosan! Pl.:
Már vénülő kezemmel
Fogom meg a kezedet,
Már vénülő szememmel
Őrizem a szemedet.
Ebben leet érezni a fetétlen szerelemet! te mit érzel ha ezt olvasod?
2011. aug. 1. 23:10
3/16 A kérdező kommentje:
Hát én a feltétlen szerelmet nem ézem. Csak annyit, hogy milyen kellemes, és szép öregen is szerelmesnek lenni. Szegény öregeknek a tapasztalás már nem jelent semmit, de a szerelem még igen.
4/16 A kérdező kommentje:
És hogy az öregség nem is olyan rossz, mert a szerelmünknek élhetünk kényelemben, szabadságban, nyugalomban.
5/16 A kérdező kommentje:
Van amikor érzelmileg azonosulok valamivel, de annyira nem tudom értékelni, hogy el tudjak olvasni kedvemből egy verseskötetet.
6/16 anonim válasza:
A vers maga a csoda.A nagy költők olyan érzelmeket, gondolatokat tudnak benne megfogalmazni és kifejezni, amelyeket mi hétköznapi emberek is érezhetünk vagy gondolhatunk csak mi ezt nem tudjuk szavakba foglalni.Gyermekként kifejezetten nem kedveltem a verseket,( talán azért, mert nem értettem a költő mondanivalóját) a véleményem felnőttként változott meg ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom a versek megértéséhez lélekben is fel kell nőni.
2011. aug. 2. 12:29
Egy verseskötetet nem is úgy kell olvasni, mint egy regényt, nem "kiolvasni" kell, hanem szemezgetni belőle. Nekem sem tetszik még a kedvenc költőimnek sem minden egyes műve, vannak, amik közelebb állnak hozzám, és vannak, amik kevésbé. És persze olyanok is vannak, amik korábban nem tetszettek, aztán ahogy idősebb lettem, megszerettem őket.
2011. aug. 2. 13:57
8/16 A kérdező kommentje:
Az életkorotokat is megírnátok a válaszban?
Szerencsémre olyan tanáraim voltak, akik nem megtanítani, hanem megszerettetni akarták velem az irodalmat, így a verseket is. A költészet olyan élményt ad, amit pl egy regény (főleg nem a mai divatregények) sosem tudna nyújtani. Ehhez viszont nem a sorokban, hanem közöttük kell olvasni. A versek szépsége a tömörségükben van, hogy mindössze néhány szóba, képekbe sűrítve tudnak közölni rengeteg érzelmet.
2011. aug. 4. 13:47
10/16 Hailey13 válasza:
amúgy igazad van:D
sok versben én se érzek semmit, csak a felesleges cifrázást a semmiről.
[link]
itt vannak versek és idézetek is, amiről csak akarsz.
a (jobbféle) versekben az a szép, hogy megfogalmazzák amit érzel. a mélyebb érzéseket. vagy megjelenítened a "lelki szemeid" előtt, amit csak akarnak.
ez a költészet:)
2011. aug. 4. 19:18
Kapcsolódó kérdések: