Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jó ez a cselekmény"vázlat"?...

Jó ez a cselekmény"vázlat"? Iliász

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérni ,hogy megirtam egy rövidebb cselekményt a 23. részről(Iliász). Azonban eléggé sántít.. A bonyolult szöveg miatt eléggé férreérhettem valamit. Kijavítanátok,vagy valamit hozzátennétek??

Akhilleusz ledobta barátja holttestét Patroklosz avatara mellett. Péleidész nyersen adta oda Hektort a kutyáknak,s feláldozott 12 ifjat.

Apollon és Aphridoté ugy döntött nem méltó ez egy harcos számára,és megvédzték a testét. Megmenti a kutyáktól,olajjal kenik,s felhőt küldenek felé.

Majd a görögök a szertartás után versenyeket szerveznek.

Légyszi,fontos!:)

2011. jún. 18. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
2011. jún. 18. 16:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Elolvastam... Nemigazán áll össze.
2011. jún. 18. 16:57
 3/6 anonim válasza:
Szia, mit nem értsz pontosan?! Elolvastad az előző énekeket?:)
2011. jún. 28. 13:21
 4/6 A kérdező kommentje:

el (ami kell)

bár ugye ez a 23as,és nekünk az 1.,2.,23.,24.es ének kell,ugy akkor nem..:/

meg,hogy ki ölt meg kit,ki volt akit ledobtak,és ez szóval:)

2011. jún. 29. 10:02
 5/6 anonim válasza:
Na szóval ! Az a lényeg, hogy Patroklosz aki Akhilleusz rokona, elmegy Akhilleusz helyett harcolni a trójaiak ellen. Hektor( az idősebb trójai herceg) megöli Patrokloszt. Akhilleusz mikor megtudja, kihívja Hektort egy párbajra bosszúból, és meg is öli. Aztán a fogatjára köti Hektor holttestét, és elvonszolja oda ahol a görögök tábort vertek. Ledobja Patroklosz teteme előtt, és megkezdi a temetési előkészületeket( mmint Patroklosz temetéséhez). És a te linkedben úgy írja hogy Aphrodité, és Apollon vigyáz Hektor testére,de ezt én úgy olvastam szinte MINDENHOL !! hogy Priamosz a trójai király, Hektor apja, elmegy Akhilleuszhoz és elkéri fia holttestét, Akhileusz odaadja, és lelki megnyugvást nyer.
2011. jún. 29. 11:27
 6/6 anonim válasza:

Utolsó vagyok ! Bocsi nem a rokona vt Patroklosz Akhilleusznak, hanem gyerekkori jó barátja. Itt egy link.

[link]

Röviden összefoglalja, és nem értem hogy az amit te írtál melyik könyvbe szerepel. Na de nem zavarlak össze:)

2011. jún. 29. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!