KÉMIA első 103. elem milyen anyagokból épülnek fel? Pl: hidrogén, szén, kripton, magnézium, kálium,? Stb. hol tudok utána nézni?
A függvénytáblában kell legyen periódusos rendszer. Vagy például a magyar Wikipédián:
Tehát így?
Hidrogén = proton + elektron
Hélium= 2 proton + 2 elektron
stb?
Igen azt hiszem igy kellene.A hidrogént megtaláltam de a többit sajnos nem.
Hidrogén:vizmolekula tehát 2 hidrogén 1 oxigén atomból áll.Segitenél?Elöre is köszi
"Hidrogén:vizmolekula tehát 2 hidrogén 1 oxigén atomból áll."
Ezzel mit akartál mondani?
A hidrogén a víz egyik alkotója. A víz 2 hidrogén atomból és egy oxigén atomból áll? És akkor ez miért olyasmi, ahol elektronok meg protonok vannak?
Szóval.. a periódusos rendszer elemei elektronból, neutronból és protonból épülnek fel. Ez a 3 elemi részecske.
Mindegyik elem más, mindegyik teljesen egyedi, egyik sem épül fel másik elemből, sem semmi egyébből, csupán amit írtam 3 elemi részecskéből.
Minden egyéb anyag elemekből épül fel. Pl: a víz hidrogénből és oxigénből; a cukor szénből, hidrogénből és oxigénből, a sósav hidrogénből és klórból.
Tehát egyre kevésbé értem, hova akarsz kilyukadni, mellesleg az előző válaszoló hasonlata nagyon találó.
Juj ez nagyon erős volt.
A periódusos rendszerben megvan minden adat az alap elemi részecskékről, de eznkívül akkor még van pár más elemi részecske is Fl a foton.
De az elemi részecskék is kvarkokból állnak, és ezek kombinációja adja meg a ez elemi részecske faját azok száma és kombinációja az elem vegyértékét ugye ami az eemet is jelöli.
De ez álltalános iskolai kémia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!