A víznél melyik az a folyadék amely sűrűbb és könnyen beszerezhető?
Teljesen hülye vagyok fizikából, valószínűleg ezért nem értem, hogy ehhez a feladathoz miért kell folyadék.
De amúgy víznél sűrűbb folyadék, ami könnyen beszerezhető: étolaj...
22:43
Az olaj mióta nehezebb a víznél???
22:54
sűrűbb nem egyenlő nehezebb
és a kiscsákó sűrűbbet kért. És mond h az olaj nem sűrűbb mint a víz
22:55
Az olaj hogy lehetne már sűrűbb, mint a víz???
Ha nem tudod elképzelni, menj ki a konyhába és próbáld ki!
Vagy még egyszerűbb: mikor a tankhajók léket kapnak az olaj miért úszik a víz tetején? Na? Leesett?
Ha fizika, én akkor is értem, mire kell a folyadék. Abba lógatva a felhajtóerő miatt csökken a súly, de mégsem használtál alátámasztást. Minél nagyobb sűrűségű folyadékot használsz, annál nagyobb a felhajtóerő, ezért kéne a víznél sűrűbb anyag. A glicerin itt is szóba jön (sűrűsége 1,26 g/cm3), de a higany pl. már brutálisan jó (13,6 g/cm3), csak egyrészt jóval nehezebb beszerezni, másrészt a gőze is mérgező, szóval nem igazán ajánlanám.
Végkövetkeztetés: akármire is kell, maradjunk a glicerinnél. Bár most, hogy rákerestem a beszerzésére, bevillant egy egyszerűbb megoldás is: folyékony szappan (mellesleg abban is van glicerin)! Ha mégis glicerint akarsz, ezen a helyen megrendelhető (50 ml 250 Ft, 100 ml 400 Ft):
Az étolaj vitához: bizonyos szempontból mindenkinek igaza van. Ha a fizikában sűrűségnek nevezett paramétert vesszük alapul, akkor a víznél kisebb az olaj sűrűsége (így a fizikai feladathoz nem nyerő). Viszont a köznyelvben úgy is használjuk a sűrűbb szót, hogy kevésbé folyékony, vagyis pl. síkosításra alkalmasabb a víznél. Ez a fizikában viszkozitásnak nevezik, és ez a paraméter viszont az olajnál nagyobb, mint a víznél, vagyis köznyelven az olaj sűrűbb, mint a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!