Shakespeare: Hamlet 4 kérdés, segít valaki?
Sziasztok... Itt vagyok 2x-ra is... 4 kérdés van házinak, holnapra kéne, és csak pár szóban segítsetek hogy eltudjam kezdeni mivel megnéztem a filmet, elolvastam a művet, megnéztem a rövidített változatot a neten, de sehogy sem tudok nekilátni...
1. Mi zúzta szét Hamlet és Ophelia szerelmét?
2. A drámai harc során kik támogatják és kik akadályozzák Hamlet kűzdelmét?
3. Sorold fel a tragikus vég közvetlen előzményeit?
4. Milyen véletleneket épített be Shakespeare a műbe? Sorold fel.
Ezekre kellene csak pár szó, tényleg nem kell az egészet megcsinálni, csak pár szóban segítsetek.
Köszi. (Aki fikázni akar az ne is írjon legyen szíves!)
Szia!
Ha még nem késtem el a válasszal:
1. Polonius és Laertes Ophiliát befolyásolták. Laertes azzal, hogy Hamlet biztos csak szórakozik vele komolytalan szándékkal. Polonius azzal, hogy ne adja magát olyan könnyen. Eközben Hamlet az a következtetést vonta le az anyja viselkedéséből, hogy minden nő könnyen túlteszi magát egy férfin. Lsd. öreg Hamlet meghalt, királynő rögtön hozzáment Claudiushoz.
2. Horatio támogatja a többi szereplő akadályozza.
3. Ophelia temetésén Laertes és Hamlet összeverekszik. Claudius megmérgezi Laertes kardját, hogy Hamlet biztosan meghaljon. Egy pohár bort is megmérgeznek, hogy azt igya Hamlet.
4. Kalózok megtámadják az Angliába tartó hajót, majd hazaviszik Hamletet. Királynő megissza a mérgezett bort, amit Hamletnek szántak, miközben Hamlet és Laertes vív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!