Wörösmarty Mihály Csongor és Tünde. Olyan elemzés kellen ahol leirja a 2 szereplö jellemzését, vagy a müben a mesés elemeket vagy esetleg Csongor akadályai h elérje a boldogságot, dolgozatra kellne?
Nekem nem meglepő, hogy 5-re megírtad, mivel a középiskolák színvonala elég lent van.
Azon se csodálkoznék, ha magyar szakon kötnél ki, mivel a felsőoktatás se sokkal jobb.
Magyar vagyok, ha nem is magyarországon! Magyart magyarral nem az egyforma elvárásoknak való megfelelésvágy vagy a megegyező iskolarendszer köt össze. Tény, hogy egy felvidéki, erdélyi vagy akár vajdasági magyarnak jóval többet kell tanulnia, okulnia, harcolnia mindazért, mi nektek, magyarországon élőknek megadatott : hogy teljesjekú méltóságteljes állampolgárai lehessünk országunknak még akkor is, ha csak egy kissebbséget képviselünk. Visszatérve, magyart magyarral hite köt össze. Hit, melyet hazájába fektet. A hazába, hol mindenik ember érti a másik szavát. Az olvasás a legszebb s leghatásosabb módja önmagunk fejlesztésének. Szeretem olvasd el a könyvet. Ha figyelmes vagy, sok mindenre ráismersz..
Lehet, hogy már elég idejétmúlt a téma, de talán még elolvasod. :)
a tanulásra mindig kell hogy legyen időd
anyukád voltam
kedves kérdező: 1 évvel ezelőtt még pont olyan volt a hozzáállásom a kötelező olvasmányokhoz, mint neked. Aztán átkerültem másik suliba, új tanárhoz, és most értünk el a Csongor és tündéhez. Gondolkodtam, olvassak-e belőle vagy nem, de végül erőt vettem magamon és beleolvastam: És tetszett! Meglepődtem magamon, de így történt. Úgyhogy ajánlom neked is, tegyél legalább egy fikarcnyi erőfeszítést, mert lehet, hogy te is megszeretsz néhány ilyen könyvet.
Az élet egyébként sem csak szórakozásból és az "élj a mának" felfogásból áll. Nagyon ellenzem ezt, mert nem visz előre egyáltalán. Lehet, hogy a többiek szemében valaki a legmenőbb, a legbefolyásosabb, de attól még hogy valaki híres/hírhedt, nem lesz hatalmas és nem váltja meg a világot.
Az életben vannak kötelességek, amiket nem biztos, hogy meg szeretnél tenni, de muszáj. Egyébként is, amin nem tudsz változtatni azt próbáld megszeretni. vagy legalább fogadd el és ne küzdj ellne, mert felesleges erőfeszítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!