Ki olvasta a Szent Péter esernyőjét?
Kaptam egy kérdést ezzel kapcsolatban.
Mi változott meg a faluban amióta ott van Szent Péter esernyője?
Erről kellene 1 oldalas fogalmazást irnom szerdán kell beadni. már majdnem elolvastam a művet. a 4. fejezetnél tartok. (összesen 5 van). de ugy érzem erről nem tudnél 1 oldalt irni. Segítettek??
előre is köszönöm mindenkinek. Csak egy kicsit röviden segítsetek. aztán majd megfogalmazom:)
Imádkozás közben eleredt az eső. János rohant haza (mert féltette a kislányt, akit a ház előtt egyedül hagyott), és meglátta a kosarat. Csodák csodájára talált felette egy fakó piros esernyőt is. Gyorsan bevitte a gyereket a házba. Lassacskán az a hír terjedt el Glogován, hogy Szent Péter tette Veronka fölé az esernyőt. János pap nagy gondban volt, mivel a szerény fizetéséből csak nehezen tudta eltartani a szegény Veronkát. Isten azonban gondoskodott róluk.
Jánost egy idő után már az esernyővel hívták a temetésekre, és a második "esernyős" temetésen fel is támadt az az ember, akit temettek. Ennek elterjedt a híre az egész világban, és már mindenhonnan jöttek, hogy csodájára járjanak, és a varázslatos esernyő alatt esküdjenek meg. Nagy jövedelem volt ez Jánosnak, és így a kis Veronkáról is tudott gondoskodni.
Tudom nem olyan sok csak már nem nagyon emlékszem rá. Bocsi.
előzöknek kösönömmm :I
am igen :P csak nem te is??? :D
őő... inkább nem :D
de am jóó volt az osztálykirándulás mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!