Degresszív értékcsökkenés nettó érték alapján (számvitel)? Fontos!
Nem tudom sajnos megoldani az alábbi feladatot és nem is értem, hogy hogyan kellene kiszámolni :)
Műszaki berendezés bekerülési értéke: 2,5 M Ft
Maradványértéke: 0,5 M Ft
aktiválás időpontja: jan. 1.
hasznos élettartam: 4 év
A kitöltendő táblázat fejléce:
Évek - Bekerülési érték - ÉCS alap - Tárgyévi ÉCS - HÉCS - Nettó érték
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni, mert néhány nap múlva vizsgázom és nagyon nem értem ezt a feladatot :(
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem :)
Örömöd örömére felbontok egy sört :D
Elnézést, még egy kérdést, ha megengedsz:
Az első évben az ÉCS alap nem a B és az M különbözete? Az összes többi számolási típusnál mindig így kellett.
20:43
Nem az a számítási mód csak a lineáris és a degresszív évente csökkenő abszolút érték (fogalmam sincs, h mi az) módszer esetén van. Legalább is a word dokumentum, amit találtam az interneten, ezt írja.
Ja, am itt a link: www.freeweb.hu/p70merlegkepes/11_amortizacio_elszamolasa.doc
Nem nagy cucc, én meg irodalomból vagyok sík hülye, ráadásul úgy megyek mérnöki pályára, hogy fizikát csak egy évig tanultam középiskolában, szal lesz mit bepótolnom :)
Az átrugdosásról meg csak annyit, hogy azt nem kérdezik, hogy hanyadjára, meg hogyan szerezted meg a diplomát, a lényeg, hogy megvan, és el tudsz helyezkedni vele. :)
Először a számvitel vizsga legyen meg :) Évek óta kivágnak a vizsgáról, a többit megcsináltam, ezzel szenvedek, de talán most...
Ha bármilyen nem természettudományos kérdésben segítségre van szükséged, nyugodtan keress meg! Ezek után bármit kérhetsz :)
Ha pesti vagy, akkor beérem azzal, ha meghívsz egy korsó csapolt sörre :D
Ha nem, akkor küldj egy üres mailt, hogy tudjam a e-mail címed, és ha van valami irodalommal kapcsolatos dilemmám, vagy hasonló, akkor rádírok, hátha tudsz segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!