Töri kérdés? (ókori Görögország)
Kilencedikes vagyok, kaptunk néhány kérdést a témával kapcsolatban, aminek utána kell nézni (kvázi nincs a tananyagban), és egyre nem tudom a választ, méghozzá hogy: "Miért hívták Diogenészt (filozófus) kutyának?"
A tanár annyit mondott csak, hogy ez a viselkedésével kapcsolatos, nem azzal, hogy kutyákkal szerepel bizonyos szobrokon és festményeken.
Már egy csomó helyen néztem a neten, könyvekben is, de nem találok semmit.
Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.
Egy alkalommal Nagy Sándor odalépett hozzá és azt mondta: „Én vagyok Sándor a nagy király”. Ő így válaszolt: „Én meg Diogenész vagyok, a kutya.” – Arra a kérdésre, hogy miért nevezik kutyának, azt felelete: „Mert akitől kapok valamit, annak csóválom a farkam, akitől nem kapok, azt megugatom, a hitványakat megharapom.”
Ez a sztori :)
Még azt is leírhatod, hogy hordóban élt, cinikus volt, egyszerűen élt, akár egy kutya. A hordó hasonlíthat egy kutya házra is.
Gondolom a Nagy Sándoros, ne takard el a napot storyt ismered...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!