Melyik panzióban emelkedik többel a lehetséges reggelik száma, és mennyivel?
Alapból 3 forma van, és 4 izesítés.
Ezek közül két sajtot, ami különbözik mind formában, mind ízben: 3 * 6 = 18 féleképpen lehet.
A Fenyőben 4 forma és 4 ízesítésnél:
6 * 6 = 36 féleképpen lehet majd reggelit kiválasztani.
A Nyírfában 3 forma 5 ízesítésnél pedig:
3 * 10 = 30 féleképpen.
Nem tudom, hogy hányadikos vagy, de ha tanultátok a kombinációt, akkor mindig 2 kombinációt kell csak összeszorozni, azaz hogy hányféleképpen lehet kiválasztani 3 formából 2-t (Ez 3 alatt a 2), vagy 4 ízesítésből kettőt (4 alatt a 2).
Ezután a Fenyőben (4 alatt a 2) * (4 alatt a 2) lesz, a Nyírfában pedig (3 alatt a 2) * (5 alatt a 2)
A) Fenyő, 12
B) Nyírfa, 12
C) Nyírfa, 18
D) Fenyő, 18
E) egyenlő, mindkettőben 18
Első vagyok, a kérdés az volt, hogy melyik panzióban emelkedik többel. Mivel eredetileg 18 volt, a Fenyőben ezután 36, a Nyírfában 30 lett, ezért a Fenyőben 18-al emelkedett, a Nyírfában 12-vel, tehát a válasz: Fenyő, 18.
Ezt már igazán kiszámolhattad volna, de hozzá kell tennem, hogy én sem olvastam el pontosan a kérdést, és ezt lehagytam, csak kiszámoltam az új sajt variációkat :)
Remélem így jó lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!