Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ki van otthon a Rómeó és...

Xenon25 kérdése:

Ki van otthon a Rómeó és Júliában?

Figyelt kérdés

Feladat:Hasonlítsa össze a kétféle erkölcs ill. kétféle értékrend felfogást Shakespeare műve alapján!

Itt a két család felfogásáról kérdezzz???

Ha valaki tudja az lécci írja le !!

2011. febr. 23. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem arról kérdez.
2011. febr. 23. 11:09
 2/8 A kérdező kommentje:
hát akkor miről??
2011. febr. 23. 11:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán elolvastad? Miről szól az egész?
2011. febr. 23. 11:28
 4/8 A kérdező kommentje:

igen elolvastam .és szerintem arról szól hogy a kétcsalád értékrendjének összeütközése.

1.Montagu:reneszánsz humnaista értékek

2.Capulet:középkori értékek képviselői , az anya :hisztis, apa:parancsoló típikus középkori család.

vagy ha nem így van kérlek osszd meg velem a te elképzelésedet !!hisz nem vagyok benne biztos h így van ezért kérdeztem meg mások véleményé!

2011. febr. 23. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Itt a fiatal és az idős generáció megütközéséről van szó inkább.
2011. febr. 23. 11:57
 6/8 anonim válasza:
Maga a romeó és júlia a két ellentétes családról szól, Júliának egy gazdag személyt szánnak még Rómeó szegény. Ez vezet a tragédiához, olvasd el és ne a hisztis az anya résznél ragadj le
2011. febr. 23. 12:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindkét család öregjei és néhány csatlós a középkori értékrendhez tartoznak, a pap és a fiatalok (meg pár egyéb szereplő, pl a dajka) a reneszánsz eszményhez.
2011. febr. 23. 12:22
 8/8 anonim válasza:
Ez így nem teljesen igaz, hogy a fiatalok és az idősebbek közötti konfliktusról van szó. Az egész vita alapja a középkori és az újkoi gondolkodásmód ugyebár. A fiatal Tybalt a középkori gondolkodás híve, Capulet pedig hiába idősebb nála, ő a mű elején az újkori, modern gondolkodásmódot képviseli. Nem akarja fiatalon férjhez adni lányát, mint ez szokás volt, nem kényszeríti Júliát házasságra olyas valakivel akit nem szeret. Véleménye akkor változik meg amikor Romeo megöli Tybaltot. Ezután már ő is visszatér a középkori gondolkodásmódhoz és nem engedi Júliának, hogy Romeoval legyen.
2017. febr. 2. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!