Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek házi feladat holnapra...

Matek házi feladat holnapra kéne. (8. osztályos vagyok. )?

Figyelt kérdés

Nelli kókuszgolyót csinál 1adag masszából ált.40 golyó jön ki.Most kétszer olyan magas golyókat szeretne csinálni.

a;hány nagy kókuszgolyót tud készíteni 1adag masszából?Úgy dolgozz h számításaid nyomon követhetőek legyenek!

A:5

B:10

C:15

D:20

b;Nelli a megformált golyókat kókuszreszelékben forgatja meg.A kis méretű golyókhoz ált.10dkg reszeléket szokott felhasználni.Kb. mennyi reszelékre van szüksége a most készített nagyobb golyók bevonásához?

A:2dkg

B:2és fél dkg

C:5dkg

D:8dkg

c; Milyen összefüggés van az ugyanannyi alapanyagból készített kókuszgolyók száma és mérete között?

A:A golyók száma fordítottan arányos a sugarukkal.

B:A golyók száma fordítottan arányos a sugaruk négyzetével.

C:A golyók száma egyenesen arányos a sugaruk köbével.

D:A golyók száma fordítottan arányos a sugaruk köbével.

2011. febr. 22. 16:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%
kimoderálták, de akkor ismételten, hadd dicsérjelek meg kedves válaszadó, hogy ilyen ügyesen sikerült egy 8os feladatot megoldani, és ezzel megkímélni a kérdezőt, hogy ne adj isten esetleg ő maga kényszerüljön megoldani a saját házifeladatát, vagy esetleg akár bármit gondolkoznia kelljen rajta.
2011. febr. 22. 19:53
 12/17 anonim ***** válasza:
36%

"Szaktanárként igyekeztem módszertanilag helyesen segíteni a feladat megoldása során. Ha már a tisztelt kollegám erre nem volt képes jelek szerint a tanórán, én segítem a neten keresztül. Remélhetőleg sikerrel."

a házifeladatokat nem is szokás megbeszélni azon a tanórán, amikor feladják, mert akkor nem sok értelme lenne feladni őket, nem de bár, kedves szaktanár? Az lenne a házi lényege, hogy általa az ember önállóan gyakorolja az órán tanultakat, és ez által elsajátítsa azokat - te ezt a részt tönkrevágtad, teáht értelmetlenné tetted az egész házit. Annak meg nagyon örül mindenki, hogy matektanárként meg tudsz 8os feladatokat oldani, manapság már ez is jónak számít tanári körökben.

Az nem segítség, hogy helyette leírom a megoldást - ezt órán is valszeg megfogja tenni a tisztelt kollégád, mikor megbeszélik, szóval semmivel nem lesz a kérdező okosabb ettől - ha esetleg azt a magyarázatot nem értené, akkor itt feltehetné, és akkor el is magyaráznák neki a dolgot, hogy megértse. Vagy ha a feladattal kapcsolatban nem értett volna valamit, azt is meg lehet itt kérdezni, nagyon kedvesen válaszolni is fognak itt emberkék - ha megnézed, az elején rögtön azok a válaszok jöttek, hogy jó, mit nem értesz, nézd, erről szól a feladat.

Itt viszont nem erről volt szó, mint ahogy az például a válaszreakciójából is kiderült, hanem most jutott eszébe, hogy holnapra leckéje van, és gyorsan felrakta ide, ahelyett, hogy ő maga foglalkozott volna vele (a 3. kérdés általános iskola alsó osztály szintű, szóval ha ezt kirakta, akkor vagy egy percet nem foglalkozott a kérdésekkel - és a reakciói is ezt támasztják alá - vagy súlyosan szellemi fogyatékos).

Én nem tudom, milyen módszertan az, ahol a gyerek szájába rágjuk a kész dolgokat, hogy semmit ne kelljen dolgoznia vele, ahelyett, hogy hagynánk, hogy ő dolgozzon vele.

2011. febr. 22. 20:06
 13/17 anonim válasza:

Szellemi fogyatékosnak titulálni egy kisdiákot enyhén szólva kétségbe ejtő, már ne is haragudj. Néhány körülmény, amiről nincs fogalmunk: pontosan milyen szinten mozog a kérdező számtani képessége? a tanítási órán mit beszélnek meg, mit nem? (az ideális forgatókönyvet Tőled hallottuk, egyetértünk) a házi feladat nem megoldásáért jár-e valamiféle szankció?

Amikor a testvérem még kicsi volt, s hozzám fordult hasonló esetekben, én is igyekeztem rávezetni a megoldásra, akár szájbarágós módon. A kisdiák kérdezett valamit, válaszra várt, megkapta. Nem csak három betűt, kellően meg is indokoltam. Kik vagyunk mi, hogy megítéljük, kinek mire van szüksége? Ha leírja osztálytársairól, azzal sem jár jobban. Minimális szinten elgondolkodott a feladaton, bizzunk ebben.;)

2011. febr. 22. 23:51
 14/17 A kérdező kommentje:
Az igazat meg mondva 4es vagyok matekból de már olyan fáradt voltam tegnap h sokkal egyszerűbb volt most így.Mindig mindent megcsinálok,elég szorgalmas vagyok ezt most egy ilyen nap volt h nem akartam megcsinálni.És nem,nem vagyok fogyatékos.
2011. febr. 23. 17:43
 15/17 anonim ***** válasza:
nem írtam, hogy fogyatékos vagy, azt írtam, hogy vagy nem is foglalkoztál vele igaziból, vagy fogyatékos vagy, valószínűleg az első. Mint kiderült, igazam is volt.
2011. febr. 23. 21:23
 16/17 A kérdező kommentje:
Mivel h fáradt voltam...
2011. febr. 24. 17:04
 17/17 anonim válasza:
nem igez hogy nem tudod megcsinálni
2013. okt. 16. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!