Egyest kaptam matekból. Szerintem ez nagyon égő. Hogy kéne kezelni ezt a helyzetet?
Sose voltam igazán jó matekból,de mindig megkaptam a négyest félévre és év végére.Most viszont egyes lesz a fölmérőm,érzem.Én ilyenkor mindig úgy szégyenlem magam,amikor kimegyek az elégtelenért a tanári asztalhoz.
Hogy lehetne ezt a helyzetet a legjobban kezelni?
Konkrétan arra a szituációra gondolsz, amikor kimész a dolgozatért, vagy hogy utána mit tegyél?
Amikor kimész átvenni az dolgozatot, legyen kicsit szomorkás az arcod, annyira, amennyit nem tartasz cikinek, és a tanár is látni fogja, hogy nem nemtörődömségből sikerült olyanra a dolgozat, amilyenre.
Utána viszont menj oda a tanárhoz óra után, ha nem érted az anyagot, kérd meg, hogy üljetek le még egyszer átbeszélni, vagy ha úgy érzed, megy az anyag, csak valamiért a dolgozatban blokkoltál le, akkor arra kérd meg, hogy hadd írhass egy javítót.
kezelni akarod vagy megoldani ?
Ha csak kezelni, akkor rántsd meg a vállad, "istenem van ez igy, hogy nem jön össze". a szüleidnek meg beadhatod, hogy földrengés volt, nem tudtál koncentrálni, hülye a tanár, pikkel rád, a padtársad is zavart, te jól oldottad meg de a tanár nem érti meg a te megoldásodat, mert debil....lehet válogatni.
Ha megoldani akarod akkor próbálj őszinte lenni magadhoz : miért nem sikerült megtanulnod, hiszen szerintem erről van szó, nem tanultad meg. Valószínű valamit nem értettél meg és lemaradtál, ezután pedig szétesett az egész tananyag. Itt - ott érteni vélted, de igazából az egész lógott a levegőbe.
Megoldani csak úgy tudod, ha megtanulod.
"Az is lehet, így a tanár elfelejti beírni. "
Hahaha, hol élsz te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!