A Csongor és Tünde háziolvasmányt kellett elolvasnom. Az elemzésnél kaptam két kérdést: -"fa motívuma" erről kell 2-3 idézet -az ördögfiak szerepe és beszédmódja a műben. Erre tudna írni valamilyen értelmes választ? Kösz.
hát édesem, ne a gép felett ülj, hanem olvasd el a művet. ha megtetted volna, akkor felfedeztél volna 2 fás idézetet, mert van benne egy csomó.
azt meg csak meg tudod fogalmazni, hogy mit csináltak szerencsétlen ördögfiak a műben. ha olvastad persze.
A szülők nem a károdat akarják, mint ahogy az előző válaszoló és én sem, sőt a tanár sem. Az a cél, hogy megtanulj értő módon olvasni, amiben magad is beismered, hogy gyenge vagy.
Most van még néhány éved arra, hogy behozd a lemaradást. Azután meg ott fogsz állni az életben, ahol mindenki írásban kommunikál, unalmas és hosszú levelet küld a rendőrség, adóhatóság, a gázművek, a munkaadód (ha lesz munkád), a törvények unalmas és hosszú szövegekben ecsetelik a jogaidat és kötelességeidet. És ezeket értő módon kell elolvasni, nem elég átfutni. Ezt kéne most megtanulnod.
Az a baj, hogy sokan olvasáson azt értik, hogy a szemükkel lekövetik az összes sort. Hogy mi volt odaírva, arról fogalmuk sincs. Hogy mi volt két oldallal odébb, arról meg aztán pláne fogalmuk sincs. Ez nem olvasás.
Én példáuk most olvasok egy 4000 (igen négyezer) oldalas regényciklust, már több mint 3000-et elolvastam, és még emlékszem az elejére.
Szóval ahelyett, hogy 20 percenként idenézel, mélyedj el a Csongor és Tündében, és keresd ki a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!