Nem értem ezt az egész feladatot! Mi a megoldás? (nyelvtan) Nevezd meg a kommunikációs tényezőket az alábbi helyzetekre vonatkoztatva!
A világ minden tájáról érkező kertészeti szakemberek Angliában tartanak egy konferenciát az uborka és a narancs keresztezéséből!
Egy német lány (Lotte) levélben szakít magyar barátjával (Károly).
A közlekedési lámpák nem működnek. Egy útkereszteződésben egy rendőr karjelzéssel irányítja a forgalmat
Az első tájékoztató, közlő. A második poétikai, esztétikai. A harmadik szerintem felhívó.
De nem biztos!! Elég hülye feladat:S Biztos, hogy ezt kell csinálni? Mert amiket én leírtam azok a funkciók, a tényezők pedig a címzett, feladó meg ezek...de azokat hogy írod ide???
L/19
Mik is a kommunikáció tényezői?
Feladó, címzett, üzenet, csatorna, a feladó és a címzett közötti kapcsolat (pl. főnök-beosztott).
Ez alapján menni fog, nézzük az első szituációt:
feladó, címzett: ugyanaz a kettő, azaz a kertészeti szakemberek
üzenet: a kommunikáció tárgya, azaz a narancs és az uborka keresztezése
csatorna: a kapcsolattartás közege, tehát itt a levegő, mivel személyesen beszélnek egymással, de ez lehet telefon, levél, internet...
kapcsolat: kollegiális viszony
Ez alapján szerintem menni fog a többi, de ha elakadsz, kérdezz nyugodtan.
Az elsőben egy egyén szól a csoporthoz minden egyes "beszédkor". A kommunikáció ugyanakkor közvetlen.
A másodikban egyén-egyén kommunikál közvetett módon.
Csak azt gondold végig, hogy mik is a kommunikáció funkciói, és gondolkodj el azon, hogy ezekben a szituációkban mi mire módosul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!