Hogyan kell interjút készíteni?
Hf.-nak azt kaptam hogy készítsek interjút egy étteremmel.
Segítségeteket szeretném kérni,hogy és mit és persze milyen témakörökből kérdezhetnék az üzletvezetőtől és az alkalmazottaktól.





Először készíts egy interjú vezérfonalat. Írd le magadnak, hogy mi az, amire kíváncsi vagy, és milyen sorrendben fogod a kérdéseidet feltenni, hogy ezt meg is tudd. Figyelj arra, hogy a kérdéseid nyitott kérdések legyenek, azaz ne igen/nem válasz legyen rá, hanem mesélni lehessen.
Pl. egy pincértől kérdezz olyanokat, hogy mióta dolgozik ott, mikor van a legnagyobb forgalom, mit szeret a munkájában, mik a nehézségek, hogy érzi magát a munkakörnyezetében, milyen készségekre van szükség ehhez a munkához, stb. Arra figyelj, hogy a kérdésekkel ne sugalmazd a választ, és ha a kérdezett számára nem egyértelmű, hogy mit akarsz tudni, akkor se add a szájába a válaszokat, hanem inkább szűkítsd le a kérdést, pl. annál, hogy milyen készségek kellenek egy ilyen munkához, erre visszakérdez, hogy mire gondolsz, akkor szűkíts afelé, hogy mire van szükség ahhoz, hogy valaki jól tudja kiszolgálni a vendégeket.





Szia!
Ez úgy általában segíthet:
Amúgy pedig kérdezheted:
- az étterem történetéről (mikor alakult, kitől vette át, ki alapította és mikor)
- volt-e jelentős átalakítás, ha igen miért és mikor
- mi alapján választotta ki a személyzetet
- vannak-e/voltak-e híres törzsvendégek, ha igen kik
- a berendezésnél mit vett figyelembe (feng-sui vagy stb...)
- milyen gyakran változtatják az étlepot, mik a specialításuk
- melyik vendégkört célozzák meg
- végeztek-e piackutatást amikor megnyitottak stb...
Pincérektől:
- mi a legkedveltebb étel
- mi volt a legkellemetlenebb/legkellemesebb tapasztalata egy vendéggel
- mennyi volt a legtöbb vendég, amit egyszerre kiszolgált
Szakács:
- mi a specialiása
- hol tanult, hol szerezte a gyakorlatát
- mi volt a legkellemesebb/legkellemetlenebb élménye
- volt-e olyan étel,ami kifogott rajta
- mi volt a legfurcsább étel, amit meg kellett főznie
stb...
Most ennyi jut az eszembe.
Köszönöm az eddigi válaszokat!:)
Most már inkább kérdéseket, és persze pár tanácsot várnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!