Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kell interjút készíteni?

Hogyan kell interjút készíteni?

Figyelt kérdés

Hf.-nak azt kaptam hogy készítsek interjút egy étteremmel.

Segítségeteket szeretném kérni,hogy és mit és persze milyen témakörökből kérdezhetnék az üzletvezetőtől és az alkalmazottaktól.


2011. jan. 28. 19:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Először készíts egy interjú vezérfonalat. Írd le magadnak, hogy mi az, amire kíváncsi vagy, és milyen sorrendben fogod a kérdéseidet feltenni, hogy ezt meg is tudd. Figyelj arra, hogy a kérdéseid nyitott kérdések legyenek, azaz ne igen/nem válasz legyen rá, hanem mesélni lehessen.

Pl. egy pincértől kérdezz olyanokat, hogy mióta dolgozik ott, mikor van a legnagyobb forgalom, mit szeret a munkájában, mik a nehézségek, hogy érzi magát a munkakörnyezetében, milyen készségekre van szükség ehhez a munkához, stb. Arra figyelj, hogy a kérdésekkel ne sugalmazd a választ, és ha a kérdezett számára nem egyértelmű, hogy mit akarsz tudni, akkor se add a szájába a válaszokat, hanem inkább szűkítsd le a kérdést, pl. annál, hogy milyen készségek kellenek egy ilyen munkához, erre visszakérdez, hogy mire gondolsz, akkor szűkíts afelé, hogy mire van szükség ahhoz, hogy valaki jól tudja kiszolgálni a vendégeket.

2011. jan. 28. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!


Ez úgy általában segíthet:

[link]


Amúgy pedig kérdezheted:

- az étterem történetéről (mikor alakult, kitől vette át, ki alapította és mikor)

- volt-e jelentős átalakítás, ha igen miért és mikor

- mi alapján választotta ki a személyzetet

- vannak-e/voltak-e híres törzsvendégek, ha igen kik

- a berendezésnél mit vett figyelembe (feng-sui vagy stb...)

- milyen gyakran változtatják az étlepot, mik a specialításuk

- melyik vendégkört célozzák meg

- végeztek-e piackutatást amikor megnyitottak stb...


Pincérektől:

- mi a legkedveltebb étel

- mi volt a legkellemetlenebb/legkellemesebb tapasztalata egy vendéggel

- mennyi volt a legtöbb vendég, amit egyszerre kiszolgált


Szakács:

- mi a specialiása

- hol tanult, hol szerezte a gyakorlatát

- mi volt a legkellemesebb/legkellemetlenebb élménye

- volt-e olyan étel,ami kifogott rajta

- mi volt a legfurcsább étel, amit meg kellett főznie


stb...

Most ennyi jut az eszembe.

2011. jan. 29. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!:)

Most már inkább kérdéseket, és persze pár tanácsot várnék!

2011. jan. 31. 21:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!