Magyarból előadást kell tartanunk az oroszlánokról. Hogzan kezdjem? Segit valaki?
Hogyan kezdjem el, hogy szép legyen?
Lapra is le kell írnunk, de kívülről kell mondani.
Gyűjtöttem anyagot az oroszlánokról, csak nem tudom jól összeírni.
Ad valaki tippeket: Hogyan kezdjem, mit írjak véleménynek?
Kezd az elején. Élőhely, név stb....
Ami még klassz lehet ha ppt-t készítesz belőle. Segítség is lehet a dia ahhoz,hogy ne sülj bele a mondandódba... nem kell sok elég kb 4-5.
köszi, de a dolgozatom hogy kezdjem?
Dolgozatom beszélni fogok az oroszlánokról stb...?
Ide ehez hasonlót, és hogy miért érdekesek, meg miért tetszenek neke, ezt hogy fogalmazzam meg?
Látom nagy gondjaid vannak a magyar nyelvvel.
Kérdéseim:
1 Mi pontosan a dolgozatod címe?
2 Mi volt pontosan a feladat? Hogyan szólt?
3. Arról kell írnod miért szereted az oroszlánt?
Ha erre tudsz nekem értelmesen válaszolni talán tudok segíteni.
Bevezetésbe néhány ötlet, amit szép, kerek mondattá fogalmazhatsz: Mindenki által ismert állatok... Legtöbbször az állatok királyaként emlegetik, az erő és bátorság jelképe, rengeteg címerben láthtó oroszlán...
Tárgyalába leírhetod, hogy Afrikában hol él, mekkora állat, hogy néz ki, milyen háremet tartanak a hímek, mit esznek, hogy vadásznak, milyen az életmódjuk...
Befejezésbe pedig megemlíted, hogy "nekem ez és ez a tulajdonsága tetszik, mert...", vagy hasonlót.
Köszönöm szépen utolsó Válaszoló.
Pont így akartam! ment a pont.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!