Legkevesbb hány egyenest kell rajzolnia Jocónak?
"akkor kilenc"
Ez nagyon meggyőző volt. :D
Pedig de.
Próbáld a lehető legnagyobb szöget meghagyni közöttük. Ez két egyenesnél 90°, négynél 45°, nyolcnál 22,5°, a KILENCEDIK egyenest akárhova is húzod tuti hogy 16°-nál kisebb szöget fog bezárni legalább az egyikkel.
Én a 12-re szavazok.
Mert ha úgy képzeljük el, hogy van 1 pont amin az összes egyenes átmegy (ez eltolással mindenképpen elérhető), akkor ugye minden egyenes két irányból "megy bele a pontba", ezért elég a felét vizsgálnunk, azaz itt a kérdés 180:16 és ezt kell felfelé kerekíteni
A legutóbbinak van igaza, az indoklása is jó, egy pontba kell eltolni a 12 egyenest és a skatulya-elv szerint lesz két olyan szomszédos egyenes, amelyek legfeljebb 16°-ot zárnak be.
Ha csak 11 egyenesed van, az nem jó, mert egy szabályos 22-szögben a 11 leghosszabb átlót meghúzva bármely két szomszédosnak a szöge 360/22=180/11=16,36°lesz.
Remélem, nem azokat a választ fogadod el, amelyekben az "úgy tűnik" és a "szerintem" nem szerepel, hanem a pontos indoklással alátámasztott válaszokat.
vrrrrr
Belekavarodtam a saját mondatomba! No, még egyszer:
Remélem, nem azokat a válaszokat fogadod el, amelyekben az "úgy tűnik" és a "szerintem" szerepel, hanem a pontos matematikai indoklással alátámasztott válaszokat.
vrrrrr
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!