Ezt mégis hogy csináljam? Megőrült ez a tanár teljesen?
Lássuk csak jól értem e:
Azért mert te nem tudsz se magyarul sem pedig angolul, a tanár teljesen őrült. És persze mi írjuk meg helyetted.
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Hogyhogy nem tudsz angolul? Akkor miről szólnak az angolórák? Ha egy ilyen témát adtak fel, akkor biztos legalább egy-két éve tanulsz, nem?
Az ilyen jellegű feladatoknál nem arra kíváncsiak, hogy komoly értekezést tudsz-e írni, vagy értesz-e a témához, hanem hogy hogyan fejezed ki idegen nyelven magad.
Azon gondolkodj, mi az, amiről tudsz beszélni, és rá lehet "sütni" hogy társadalmi probléma.
Ez rendben van, de biztos nem a föld alól termett itt ez a téma. Szó volt róla órán, vagy hasonló téma volt az olvasmányban, vagy ilyesmi. Van szótárfüzeted? Nyisd ki, és azokkal a szavakkal, amiket ott találsz, írj pár értelmes mondatot.
Nekem is sok problémám volt eleinte idegen nyelvből, kicsit rosszabb voltam, mint az osztály átlaga, és azt tapasztaltam, hogy az nem jó módszer, hogy megírom magyarul, és megpróbálom lefordítani, mert először is dupla munka, másodszor pedig olyan nehéz fordítási feladatot adsz így fel magadnak, hogy annyira tele lesz hibával, hogy még az egész szöveg értelmét is megzavarhatja.
Szóval angolul kezd neki, és ha nem tudsz kifejezéseket, akkor a kulcsszavakat előre keresd ki, utána pedig "köríts" minden kulcsszó köré egy mondatot. Sikerülnie kell, fel a fejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!