1. Mi befolyásolja az erős savak és erős lúgok Ph-ját? 2.2. Mi befolyásolja a gyenge savak és gyenge lúgok Ph-ját? Előreisköszi. :D
Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 22:54
1/5 anonim válasza:
Az étel, amit elfogyasztol. És a gyógyszerek is.
2/5 A kérdező kommentje:
...olyan értelemben gondoltam h higitás vagy ilyesmi?xd
2010. dec. 1. 23:10
3/5 anonim válasza:
erős sav/lúg esetében a proton, ill. hidroxidion koncentráció.
gyenge savaknál/lúgoknál a folyamat nem teljes. mondjuk el is olvashatnád a kémia tankönyved...
4/5 A kérdező kommentje:
hát ír a savakról meg a lúgokról...de igy külön a gyengéről meg az erősről nem xDD
2010. dec. 1. 23:56
5/5 anonim válasza:
heh.
na most gondolom középiskola, úgyh:
HA a sav: protont ad le
HA=A- + H+
anionra és protonra disszociál
pl. HCl
B a bázis: protont vesz fel
B + H+= HB+
pl. NaOH
a folyamat teljesen végbemegy. - nem úgy a gyenge formáknál, amiknél ezt a disszociációs sémát meghatározza az un. disszociációs állandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!