Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizika, hőtan, szereted-e a...

Fizika, hőtan, szereted-e a kihívásokat?

Figyelt kérdés

Egy 200g tömegű acéldarabot 0.5 m/s kerületi sebességű köszörűkőhöz szorítunk 10 másodpercig. A súrlódási együttható 0.2. Mekkora hőmérsékletre melegszik föl ez a munkadarab, ha feltételezzük, hogy a súrlódási munka 40%-a jut hő formájában az acélba, és annak hőmérséklet eloszlása egyenletes?

:)

2010. nov. 28. 17:34
 1/6 anonim válasza:
nem szeretem, bocs.
2010. nov. 28. 17:50
 2/6 anonim válasza:
Ez attól is függ, hogy milyen erővel nyomjuk hozzá... am tetszik a feladat
2010. nov. 28. 19:23
 3/6 anonim ***** válasza:
fújjjjjjjj...bocs, nem szeretem, a mai napig nem értem.
2010. nov. 28. 20:49
 4/6 Silber ***** válasza:
Én szeretem. Csak szimplán szemét vagyok, mivel nem látok semmi motiválót, hogy megoldjam neked és beírjam az eredményt.
2010. nov. 28. 20:55
 5/6 A kérdező kommentje:

Uccsó: Kioktathatsz, olthatsz, hogy pl ezt 'hogy lehet nem tudni', 'ilyeneket 5.-ben oldottunk meg', stb. Ezáltal neked lesz valami önigazolásod milyen fasza gyerek is vagy egy adott témakörben, nekem meg lesz valami koncepcióm hogyan is kéne ennek nekiugrani:)

Egyébként szerintem nem is tudod ;)

2010. nov. 29. 02:03
 6/6 Silber ***** válasza:

Kérdező: engem nem érdekel, hogy mit gondolsz. Azt tudom, hogy én nem buktam meg az egyetemen hőtan ZH-n, sok emberrel ellentétben. Mellesleg ha segítség kell akkor azt kell leírni, különben téged is besorolunk a "lustavagyokházitcsinálni" kategóriába (talán el is találtuk?).

Mellesleg némi mankó a "nem tudnám megcsinálni" mondathoz: szükséges az acél hővezetési tényezője, a munkadarab geometriája (mivel T=f(r)), valamint a szögfüggvények ismerete (pl. a súrlódási erőhöz)...

2010. nov. 29. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!