Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A feladat lent! Mi a válasz?

A feladat lent! Mi a válasz?

Figyelt kérdés

A hatodikos Zsuzsa a boltban többféle árut vásárolt. Az áruk ára egyenként: 156 Ft; 339 Ft; 93 Ft; 150 Ft; és 162 Ft. Az eladó, miután összeadta a vásárolt áruk árát, ezt mondta: "Milyen érdekes, éppen 1000 Ft-ért vásároltál."

"Az nem lehet", mondta Zsuzsa. Honnan tudta, ha előtte nem adta össze a vásárolt áruk értékét?

2010. nov. 21. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:
segítség: az oszthatóság a kulcs
2010. nov. 21. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:
a megoldást írd már le, ne segítséget adj -_-"
2010. nov. 21. 17:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt már nem, a te házid, te oldod meg. Segítséget kapsz, az ötletet, hogy mit kell nézni, elmondtam, hogy lásd, merre kell elindulni, de hogy tőlem nem fogod készen megkapni a házidat, az ziher.
2010. nov. 21. 18:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor adj már légyszi még egy kis segítséget.
2010. nov. 21. 18:10
 5/6 anonim ***** válasza:

egy hasonló jellegű feladat:

fizethettem-e 101forintot, ha az áruk ára 2,4,6 forint?

Nem, mert az összes áru ára páros (tehát 2vel osztható), tehát bárhogy adom őket össze, az összeg is az lesz. Tehát a 2vel nem osztható 101-et nem tudom előállítani, mint csupa 2vel osztható szám összege, így a 2,4,6 összegeként sem.

Ennél a feladatnál is ilyen a megoldási ötlet, csak nem 2re kell nézni az oszthatóságot, mert abból semmi sem derül ki, hanem valami ügyesebben választott számra.

2010. nov. 21. 18:28
 6/6 A kérdező kommentje:
3-ra, mer az 1000 nem osztható 3-mal. köszi.
2010. nov. 21. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!