Fel lehet-e vágni egy négyzet alakú süteményt 3 egyenes vágással 7 egyforma nagyságú darabra?
Szerintem nem. Különböző nagyságúra fel lehet, de akkor is van benne átlós vonal...
Egyébként ha megkérdezted, biztos van rá valami megoldás, feltéve, hogy beugratósnak szánod, és nemcsak tényleg tudni szeretnéd Te is, hogy fel lehet-e vágni vagy sem. :)
és ha csak 8 egyforma szeletre tudom felvágni az nagy baj??
(egy függőlegesen egy vízszintesen az 4 egyet pedig a sütemény magasságának felénél így kijön a 8 szelet feltéve ha homogén süteményről van szó:))
8 felé fel tudod vágni? Mert azt lehet, és egyet megeszel és megvan oldva a probléma. :)
De gondolkodok még a többi megoldásán.
hűűűű. csak nem az SG matek levelezős versenyére kell?
A matektanárom azt mondta, hogy nem lehet, de megindokolni nem tudta nagyon. szerintem sem lehet, már ki is találtam valami jó indokot, de azt sajnos nem írom le, mert a végén még kizárnak a versenyből mindkettőnket :))
sok sikert :P a másik kérdésre tudod a választ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!