A Toldi lakhelye Nagyfalu a szlovákiai, vagy melyik?
Figyelt kérdés
Sajnos sehol sem találom.2010. nov. 14. 14:18
1/3 anonim válasza:
Szerintem az Alföldön volt. Az Alföldön sok falu elpusztult a török korban, ezért esetleg már nincs meg Nagyfalu. Vagy most Romániába esik.
2/3 anonim válasza:
Bocsi, hogy így 10 évre rá válaszolok, most jutott el hozzám, de azért leírom a többieknek :D
Erdélyben, Szilágy megyében, Nagyfaluban élek. Állítólag ez volt az a falu, bár 100%-ig senki nem tudja bizonyítani. A sulikban úgy tanultuk, hogy igenis ez az a falu, és Arany János felmenői is éltek itt (szobor is van állítva neki). Emellett volt szó arról is, hogy "Toldi Miklós emlékház"-at is építenek, de ez nem valósult meg mert nem kaptak engedélyt rá. Remélem segítettem azoknak, akiket még most is érdekel
3/3 etyienn válasza:
Lehet az én Nagyfalum volt Toldi otthona. Alföld tetején helyezkedik el, Toldi nyugatra mutatott Buda felé, tőlem nyugatra van. :D [link] 1908 óta nevezik csak Tiszanagyfalunak, azelőtt Nagyfalu vagy Egyházas Nagyfalu volt :D ki tudja. Mendemondák. Pl Ópusztaszerről tartják azt, hogy ott volt először földosztás hivatalosan. Nem igaz, mert az is nálunk volt előtte. Ott van az emléktábla is a polgármesteri hivatalon erről, minden évben koszorúzzák is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!