Tudnatok segiteni kemiaval kapcsolatban?
1. Milyen toltesi kemiai reszecskek az ionok? 2-2peldaval
2. Mikor jon letre ionkotes? Peldakent 3 ionvegyulet
Hanyadik focsoportbeli atomok letesitenek egymassal ionkotest?
Hogyan tortenik a femek aramvezetese?
Mik az aramvezeto femek?
Milyen reszecskek talalhatok a femek racspontjaiban es racspontok kozott?
Mik a masodrendu kotesek?
Miert alacsony a molekularacsis anyagok olvadas es plforraspontja?
Milyen kotesek alakulnak ki kulonbozo elektronegativitasu azomok kozott ha kicsi a kulonbseg? Irj peldat
Milyen kotesek alakulnak ki kulonbozo elektronegativitasu atomok kozott ha nagy a kulonbseg?
Milyen toltesu kemiai reszecskek az ionok? 2peldavsl’
Ionvegyulet 3 pelda, mikor jon letre ionkotes?
Tudom hogy sok kerdest tettem fel de ha valaki egyet tud mar az is segitseg.
Osszesen 76 kerdes van de ezekre sehol nem talaltam valaszt pedig bujom a netet.
Elore is koszonom szepen!
>Osszesen 76 kerdes van de ezekre sehol nem talaltam valaszt pedig bujom a netet.
-Hát.. Ha legalább saját kérdésedet elolvasnád, akkor nem tennéd fel ugyanazt kétszer (első és utolsó előtti kérdés)
-Másrészt ezek annyira alap kérdések, hogy a ChatGPT sem fog becsapni.
Példa:
>Milyen toltesu kemiai reszecskek az ionok? 2peldavsl’
A ChatGPT ezt mondta:
Az ionok elektromosan töltött kémiai részecskék, amelyek pozitív vagy negatív töltéssel rendelkeznek attól függően, hogy elektront veszítettek vagy nyertek.
Pozitív töltésű ionok (kationok): Elektront veszítettek, így több protonjuk van, mint elektronjuk.
Példa:
Nátriumion (Na+): A nátriumatom lead egy elektront.
Magnéziumion (Mg2+): A magnéziumatom két elektront veszít.
Negatív töltésű ionok (anionok): Elektront nyertek, így több elektronjuk van, mint protonjuk.
Példa:
Kloridion (
Cl−): A klóratom egy elektront vesz fel.
Oxidion (O2−): Az oxigénatom két elektront vesz fel.
----
Szóval beírod sorba, és megkapod a válaszokat. Ez a válasz pl. helyes.
Maguk a kérdések nem túl szerencsések, mert sokféleképpen megválaszolhatók, azt is tudni kell, mire gondolt a kérdező.
1. kérdésnél pl. lehet a válasz:
-elektromos
-pozitív vagy negatív
-egyszeres vagy többszörös
2. kérdésre:
-ha akkora az elektronegativitás különbség az atomok között, hogy ionok jöjjenek létre (nagyobb, mint 1,7 a különbség, konkrétabban)
-ha ellentétes töltésű ionok találkoznak
-redoxi reakcióval atomokból vagy oldatból való kiválással
Persze ha tudod az anyagot, akkor tudod, hogy melyik válasz az "illendő", de a tanulást nem segítik, illetve (ha nem lenne a ChatGPT, nem tudnád, minek is kell utnanézned.
Én így tenném fel pl. az első kettő kérdést:
1. Miben különböznek az ionok az atomoktól?
2. A Mg, Na, O, Cl elemekből milyen ionos kötésű vegyületek keletkezhetnek? Írj legalább kettőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!