Szakdolgozatban ciki nagyon, ha van egy wikis hivatkozásom?
23 csak egy szavadba kerül és kifejtem.
Egy szakdolgozati hivatkozás nem azt jelenti, hogy oda ctrlC ctrlV-zünk valamit a dolgozat végére, aztán csókolom. Minden egyes leírt információ után odaírjuk zárójelbe a szerzőt és az évszámot, hogy (XY, 000), mahd a dolgozat végére minden egyes szövegközi hivatkozást teljes, elpre meghatározott formátumban. Na már most egy wikipédia oldalt nem elegáns odabiggyeszteni, ahogy azt már kitárgyaltuk az imént, akkor sem, ha tök jól összeszed tök sok jó információt. A sok összeollózott információhoz meg nem tudod egyesével odaírni, hogy a wikipédia által feltüntetett 3 könyv melyikében hányadik oldalon szerepelt, mert egyrészt ennyire általában nem igényes a wikipédia, másrészt amíg legalább bele nem kukkantottál a feltüntetett forrásokba, fingod nincs róla, hogy egyáltalán igaz-e mindaz abban a formában, amit a cikkben leírnak. Szóval nem arról van szó, hogy mindenfle értelmezés nélkül be lehet hivatkozni egy wikiben feltüntetett forrást, csak mert valaki szerint bizonyos infók benne vannak.
És nem, nem én kezdtem el beléd kötni, én csak reflektáltam a "Jézus ereje" kommentedre, ami olyan mérhetetlen ostobaságot tükröz, amit aztán megspékelsz eggyel később azzal, hogy "és ilyenek kapnak diplomát", hogy az már nekem fáj fizikailag. Úgy beszélsz a szakdolgozatról, mintha értenél hozzá, miközben láthatóan az alapokkal sem vagy tisztában. Nincs azzal gond, hogy mindezeket nem tudod, ne érts félre, a gond az arrogancia. Én sem fogok kioktatni egy kőművest, hogy "ugyanmá' mi olyan nehéz egy ház megépítésében, amikor az ősemberek is laktak valahol, mi az hogy soktízmillióba fog kerülni, hát én is megépítem ennyi pénzbűű, hát csak pakógatni kell a tíglát egymásra há' nem??" Lehet, egy kőműves is felkapná a vizet, ha ezt így nekiállnék fejtegetni neki, teljes joggal. Egyészen egyszerűen nem ugatunk bele kioktató stílusban más ember tevékenységébe és munkájába. Már érted, mi a probléma? Mondjuk nem lepődnék meg, ha még mindig csak tátanád a szádat, hogy "dehááá ott a wikipédia alul a forrásokkal, míí nem jóóu az úgy"
#25 nem javasolok semmit, a kérdező megoldotta a problémáját, nekiesett az idegennyelvű szövegeknek, megbirkózott vele, felhasználta. Mellesleg javasoltunk neki több alternatívát, amit ő felhasznált, megköszönt. Erre jöttél te, hogy megmondd a frankót...
El kell, hogy keserítselek, kettőnk közül jelenleg a nem diplomás az, aki nem tud szöveget értelmezni🥲
Wikipédián egy szöveg után kékkel [] jelben egy szám található arra rányomva találsz egy linket ami egy forrás ahhoz a szöveghez.
Példa:
Geszti Péter (Budapest, 1964. május 9. –) [1]
A [1]-re rányomva megtalálhatod azt a linket (forrást) ahonnan a wiki szerkesztő megtalálta azt az infót hogy Geszti Péter hol és mikor született.
És minden Wikipédia cikkben forrásnak szerepelnie kell, kötelező, úgy nem hozhatsz létre cikket különben törlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!