Hány milliliter 75%-os foszforsav kell 100 liter 7,5 pH vízhez, hogy 4 pH-t kapjunk?
Kémia kérdés.
Hány milliliter /ml 75%-os foszforsav kell 100 liter /l 7,5 pH vízhez, hogy 4 pH-t kapjunk?
13:21 remek példa a mai magyar ember hozzáállására.
De eltértünk a kérdéstől. Kérdező, van már eredményed? Mihez kell?
Mielőtt kiírtam volna pont a ChatGpt-t néztem én is, de hibásan számolta.
Washington Egyetem egy cikke:
"If you add 0.1 millilitres of phosphoric acid per one gallon (3,8liter kb.) of water with a pH of 8.0, and a hardness factor of 136 parts per million, the pH should be reduced to 6.8."
Szóval kb. 1,2 pH csökkenéshez 2,5ml foszforsav kell/100liter kb..
Na itt nálam 3,5-nél biztos nem jók azok az 1 alatti eredmények.
Igen lehet többlépcsős a folyamat és még pár adat is hiányozhat.
Nem pontozok le senkit.
Köszönöm az elsőnek is, hogy segített.
Nem egy fontos kérdés.
"Igen lehet többlépcsős a folyamat és még pár adat is hiányozhat."
Hát igen... végre rájöttél. Az sem mindegy, hogy tömegszázalék, vagy térfogatszázalék a foszforsav összetétele. Ha utóbbi, akkor nem is foglalkoznék az elvi hibás feladat megoldásával.
Szóval kb. 1,2 pH csökkenéshez 2,5ml foszforsav kell/100liter kb..
:)) 2,5 ml szerinted csinál valamit 100 lityi vízben?
12#
Mivel nem pont tizedre kell beállítanom, sőt inkább egy nagyobb értékre hagyom 4<x<5, így vettem egy pH mérőt meg pár tesztcsíkot.
Így otthon is lehet kísérletezni egy vödör víz meg egy mérős fecskendővel. Persze védőfelszereléssel.
Röviden egy felvevőközeghez optimális savasság beállítás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!