Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hány milliliter 75%-os foszfor...

Hány milliliter 75%-os foszforsav kell 100 liter 7,5 pH vízhez, hogy 4 pH-t kapjunk?

Figyelt kérdés

Kémia kérdés.

Hány milliliter /ml 75%-os foszforsav kell 100 liter /l 7,5 pH vízhez, hogy 4 pH-t kapjunk?

aug. 2. 12:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
13%

Körülbelül 0,83 milliliter 75%-os foszforsavra van szükség 100 liter 7,5 pH-jú víz pH-jának 4-re való csökkentéséhez.

Chatgpt.

aug. 2. 12:50
 2/24 A kérdező kommentje:

1# Ok.

Érdekes, hogy olyan kevésre?!

aug. 2. 12:52
 3/24 anonim ***** válasza:
26%

Én nem értek hozzá...

A foszforsav adagolásának kiszámításához a víz pH-jának csökkentésére több lépésen keresztül kell végigmenni, figyelembe véve a kémiai egyensúlyokat és sav-bázis reakciókat. A foszforsav (H₃PO₄) egy többlépcsős sav, amely három disszociációs állandóval rendelkezik, de egyszerűsítésként itt az első disszociációs lépés hatását vesszük figyelembe, ami a legmeghatározóbb az alacsony pH-tartományban.

aug. 2. 12:55
 4/24 anonim válasza:
88%
#1-es, számításos feladatokhoz én nem annyira használnám a ChatGPT-t, elég sokszor ad fals eredményt.
aug. 2. 12:57
 5/24 anonim ***** válasza:
42%
Chatgpt 4o-t használtam, nem biztos az eredmény, írtam is hogy nem értek a kémiához.
aug. 2. 12:59
 6/24 anonim ***** válasza:
78%
4 ezt alá tudom támasztani. Pénzügyesként is hajmeresztő hülyeségeket szokott kiírni
aug. 2. 12:59
 7/24 anonim ***** válasza:
73%

Ha nem értesz hozzá, minek válaszolsz?

Kérdező, hanyadikos kérdés ez? Attól függ, hogyan kell megközelíteni... lehetne egyetemi szinten is

aug. 2. 13:00
 8/24 anonim ***** válasza:
77%
5 ha nem értesz, inkább ne kommentelj semmit. A jövő gyógyszerészei ha chatgpt segítségével mennek át a vizsgákon, akkor kipusztul az emberiség.
aug. 2. 13:00
 9/24 anonim ***** válasza:
38%
Ha tanár lennék, én mindenkit szóban feleltetnék... pont az ilyenek miatt
aug. 2. 13:09
 10/24 anonim válasza:
73%
Én értékelem a szándékodat tényleg, de olyan témában, amit nem tudsz magad validálni, ne próbálj megválaszolni a ChatGPT magabiztosságával. Sok jó dologra lehet használni, de leginkább mankóként olyan témában, aminek hitelességét valamennyire te is le tudod ellenőrizni.
aug. 2. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!