Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Van olyan matematikai összefüg...

Van olyan matematikai összefüggést amit nem tanítanak középszintű érettségire pedig jó lenne tudni?

Figyelt kérdés
2024. máj. 22. 12:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

Koordinátageometriából a felébe helyettesítés.

De érdemes lehet majd beszélgetned speciális matematika tagozaton tanító kollégákkal, ha majd gyakorlóiskolában csinálsz próbatanítást, biztos lesz alkalmad rá.

2024. máj. 22. 13:03
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

#9: nem tudok róla, és igazából a vizsga követelményeket átnézve sem látom, hogy lenne.

Én általában gondoltam mátrixokra, amivel azt lehet egyenleteket megoldani, koordinátákat transzformálni, meg általában összetettebb összefüggéseket mátrixszorzatok formájában egyszerűbben leírni.

2024. máj. 22. 13:07
 13/21 A kérdező kommentje:
Egyelore mi linearis algebrabol vettuk a matrix muveleteket, determinanst szamolni stb. Tobbet nem tudok meg errol a temarol.
2024. máj. 22. 13:17
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

engem azért basztak le, mert túl sok információt mondtam a gyakorlósuliban, szakmailag túl vagyok képezve

az egyetemen meg kapjuk az ívet, hogy ezt meg azt mindenképpen el kell mondani az iskolában, meg hogy merünk kiállni a diákok elé, ha semmit nem tudunk XD

2024. máj. 22. 13:33
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

"Van olyan matematikai összefüggést amit nem tanítanak középszintű érettségire"

Egyre több ilyen van! Idéntől már az egyenes irány- és normálvektoros egyenletét sem kell ismerni, ahogy a szögfüggvények grafikonját sem, de még a trigonometrikus/logaritmusos egyenleteket, azonosságokat sem. És még a Viète-formulák ismerete sem elvárt többé középszintű érettségin.

2024. máj. 22. 13:59
 16/21 anonim ***** válasza:
37%
A jelek szerint a kamatfogalom meg egyszerű összeadás, kivonás nincs meg (kijönni hónap végéig). Innen szép győzni.
2024. máj. 23. 05:46
 17/21 A kérdező kommentje:

Ezek nem osszefuggesek… ezek temakorok.

Olyanokra gondolok,hogy masodfoku egyenletnel ne szorzatta alakitsd hanem megoldokepletet hasznalj(relativ egyszerubb, mechanikusan megtudod csinalni) ilyenekre gondolok, amivel egy feladatot egyszerubben megtudsz oldani.

2024. máj. 23. 07:46
 18/21 anonim ***** válasza:
Oké, a szintet te lőtted be, amikor összefüggés helyett leírtál egy kifejezést.
2024. máj. 23. 07:51
 19/21 anonim ***** válasza:
88%

Amivel hivatkozott az

ax² + bx + c = a(x – x1)(x ‐ x2)

összefüggésre a nem 0 esetén, ahol x1 és x2 a polinom gyökeit jelöli (és amiket megoldóképlettel számolhatunk). Amúgy azt hiszem, ezt "gyöktényezős alaknak" hívják jobb helyeken.

2024. máj. 23. 08:15
 20/21 A kérdező kommentje:
Mi pl ezt nem tanultuk, pedig faktos voltam matekbol!
2024. máj. 23. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!