Talán 50 éve kaptunk egy feladatot, amivel nem régiben újra találkoztam: Hogy hívnak kislány, mi van a kosaradban, hová mész? A kislány egy szóval megfelelt a három kérdésre. Hogy hívják, mi van a kosarában, és hová megy?
A logikai út ami a megoldáshoz vezet egyszerű gondolkodás. Kell egy női név, egy növény (gomba), amit kosárba lehet gyűjteni és aminek összerakásával egy város, helység nevet kapunk.
Nyilván azon kell elsőnek törni a fejet, hogy hány olyan város nevünk van, amiben van női név. Kb. már ennyiből kilehet találni, mert nem sok ilyen van.
Nyilván ezt egy 6-7 éves nem feltétlenül tudja kilogikázni, de felnőtt fejjel már igen.
"Szerintem a kérdés fordítva született. Egy városnevet kettébontottak."
Nagyon jól látod. Ezek a szójátékok általában fordított úton születnek. Azaz valakinek megtetszik egy szó furcsasága és elgondolkodik, hogy hogyan lehetne abból rejtvényt csinálni.
A véletlenen múlik és ritkaság, hogy valaki ezeket megfejti. Inkább megkérdezi az alkotót, hogy "szabad a gazda" és azután elterjed a rejtvény a válasszal együtt.
Pl. 90%-ra teszem, hogy az 1-es válaszoló már találkozott a megoldással. Nekem is rémlik, hogy már hallottam.
"Egy városnevet kettébontottak"
Szerintem is. Pl. Sárospatak.
Itt is három kérdés lehet.
Egy kisfiútól kérdezik, aki beleesett a sárba.
Milyen a ruhád? Mi ez, ami itt folyik? Hogy hívják a várost?
Persze, ez egy kicsit erőltetett, itt is ketté lett bontva a város neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!