Excelben hogy kell olyan képletet írni, ami százalékot számol minusz, és plussz eredmény esetén is?

Figyelt kérdés

Tehát van egy szám, mondjuk 5000. Ennek kellene valamennyi százaléka, ezt nem tudjuk, majd mi beírjuk. De ez a százalék lehet minusz is, vagy plussz is, az eredménytől függően. Tehát az a kérdésem, hogy hogy írjak erre képletet, hogy működjön?

Én csak a szorzásos százalékszámítást tudom számológéppel. Ezt nem. Köszi előre is juhaim.

2024. máj. 2. 19:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#8: mert hátha olvassa valaki más is, akinek hasznos.

Emellett a Kérdező így is égette magát eléggé azzal, hogy egy ilyen primitív feladatot nem volt képes magától megoldani, ezért megszántam. Nyilván a viselkedése kétségbeesett kompenzálás a részéről.

2024. máj. 3. 23:25
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem kompenzálok.

Ha valakit érdekel, viccnek szántam, és nem volt benne bántó szándék. Saját magunkba kell nézni szerintem abban az esetben, ha ezen képesek vagyunk felhúzni magunkat, és nem egyet mosolyogni, hogy "Jólvan trollci ügyes vagy". Nagyjából ezt így kellett volna lereagálni, és a másik, hogy valóban, aki később idejön, hátha hasznos lesz neki az információ.

Még valami: Közel sem tartom magam primitívnek, de megértem, ha valakinek ez a véleménye.

2024. máj. 4. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!