Bizonyítsd be, hogy minden 3-nál nagyobb egész szám előállítható príszámok összegeként!?
Figyelt kérdés
2010. okt. 26. 20:36
2/7 anonim válasza:
Nem a szorzatra gondoltál? Mert az összegre bontás a Goldbach-sejtés, máig megoldatlan probléma.
3/7 anonim válasza:
én is először meglepődtem, hogy mit akar a Goldbach-sejtéssel, de ez nem az, mert itt nincs kikötve, hogy hány prímszám összegeként kell.
4/7 anonim válasza:
Ha mindegy, hogy hány db-ból, akkor triviális.
5/7 anonim válasza:
az 1 prím szám nem? akkor az összes egész szám összeállítható egyesek összegével, vagy én egyszerűsítettem le túlságosan? :)
7/7 anonim válasza:
Nem, de a 2 és a 3 igen, szóval a párosak n/2 db 2-sel, a páratlanoknál pedig az utolsó 2-est hármasra cseréljük. Ennél egyszerűbben nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!