Maximum hány farácsot tudna „nélkülözni” a lovarda tulajdonosa, ha továbbra is mindenképpen szeretné elkülöníteni a lovait?
Egy lovardában a 6 lovat farácsokkal elkerített részen tartják. Minden részben csak 1 ló lehet, és a rendelkezésre álló 19 farács ugyanakkora. Sajnos a környéken időnként tolvajok járnak, akik a farácsokat tűzifának elviszik.
Maximum hány farácsot tudna „nélkülözni” a lovarda tulajdonosa, ha továbbra is mindenképpen szeretné elkülöníteni a lovait?
Szerintem már 5 darab egyforma rácsból is lehet formázni egy 5 ágú csillagot, ami megfelel a feltételnek.
jajj azt nem mondtam,lehetőségek vannak,hogy 1 3 5 vagy 7.így a 7 mindenképp.de köszönöm,tényleg a tiéd a legjobb:)Ebben tudnátok még segíteni?
5 kék és 7 piros korong fekszik az asztalon. A játékszabály szerint 3 db egyforma színűt ki lehet cserélni 2 db másik színű korongra. (Pl. 3 pirosat 2 kékre.) Egy csere egy lépésnek számít.
Hány lépéssel lehet eljutni oda, hogy csak 2 db egyforma színű korong maradjon az asztalon, és ezek milyen színűek?
hogy 12 korongból 2 maradjon, ahhoz nyílván 10 lépés kell, ha minden lépésnél 1-el csökken a korongok száma.
Itt vannak a lépések egyenként leírva, a végén 2 piros marad.
Az első szám a kék, a második a piros korong száma lépésenként
57
29
46
18
35
07
24
41
13
30
02
Mondjuk az ötágú csillagos válaszomhoz a farácsokon kívűl, egy fűrész és némi szakértelem is kellene, mert ezek nélkül a dolog a gyakorlatban nem kivitelezhető.
Nem tudom, így is elfogadható-e, de ha nem, akkor az elsőnél szerintem nincs jobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!