Egy 24 inches átlójú téglalapnak hány cm hhosszú a két oldala?
Nagyon vegyes infók vannak megadva, én felatdam, hogy ki tudjam számolni :)
Valaki segítene?
a képen látható téglalap szerintem csak 19 inches, de mégis állítólag 24-esként van a leírásban.
Úgyhogy nagyon érdekelne a valós cm x cm.
kösz
Püthagorsz tétele szerint:
48² + 29² = átló²
átló² = 2304 + 841
átló² = 3145
átló = 56,1
56,1 cm = 22,1 hüvelyk, tehát se nem 19, se nem 24.
köszönöm!
azt elfelejtettem írni, hogy pont innen ered a zavar, hogy a cm-ben megadott értékek nem biztosak !! egyedül az az adat biztos, hogy vagy 19 vagy 24 inches a téglalap átmérője. elvileg köztes nincs, de hát kínai ugye ...
és igen, sajnos az alul kiálló alármivel adták meg a rajzban a téglalap hosszabb oldalát. a 48 cm-t csak máshol találtam, de nem biztos, hogy ugyanaz a típus. innen merült fel bennem a kétség.
ha viszont azt mondjátok, se nem 19 se nem 24, akkor ez így érdekes, mert 22 inchet sehol nem említenek. de számomra végül is az a lényeg, hogy minél nagyobb legyen, azaz ha már ennyire pontatlanok az adatok, de kb 22 inchre lehet számítani, akkor végül is ez a jobbik eset.
egy másik eldadónál ugyanerre a típusra 43 x 24 cm-t írnak, tehát teljes a káosz. valószínű akkor ezt csak akkor tudom meg, ha élőben meglátom.
ha esetleg túlbonyolítom:
tehát adott egy ismeretlen oldalszélességű téglalap (mivel össze-vissza adatok vannak), és csak az biztos, hogy vagy 19 vagy 24 inch az átló.
akkor ebből az a kérdésem, hogy ha a feltüntetett oldalhosszúságok csak saccra lettek megadva, vajon mennyi lehet a tényleges hosszúsága cm-ben az oldalaknak 19 és 24 inch esetén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!