Biológia projektmunka egy betegségről, milyen kutatás?
Szerintem a legkézenfekvőbb valami olyan, amihez tudsz kapcsolódni, közel van hozzád. Ez persze sz@r, mert senki nem szeretne betegségek közelében lenni, de valamennyire ilyen az orvoslás (biológia is), hogy ilyen dolgokkal foglalkozik. (És amúgy ez szerintem tiszteletre méltó benne.)
Szóval azt te tudod, hogy a saját környezetben milyen betegségekről tudsz valamiféle kutatást csinálni. Pl. nálam ami működhetne, ha éppen biológia érettségire készülnék:) az mondjuk a neurózis, alkoholizmus, rák. Az első kettő valamennyire inkább pszichológia, de szerintem fizikai, biológiai szempontból is lehet őket kutatni.
Tehát lehet amúgy absztrakt dolgozatokat írni a sclerosis multiplex-ről, vagy akármi másról, és az érettségin el is fogják fogadni, és amúgy tök jó, ha ez érdekel. De ha nem, akkor valódi kutatást abban az irányban fogsz tudni csinálni, ahol személyes élmény vagy érdeklődés is van mögötte.
Ha szeretnél kérdőíves kutatást is csinálni, akkor valami olyasmi betegséget választanék, ami gyakori, és sok embert lehet vele megszólítani, pl. cukorbetegség, magasvérnyomás. Ha szeretnéd a fiatalabb korosztályt is megcélozni, akkor mondjuk ekcéma, meddőség/teherbeesési problémák, különféle fertőzések. Bár igazából bármit is választasz, ha belépsz egy azzal foglalkozó facebook csoportba, akkor tuti találsz hozzá embereket. Én pl. otthonszülesről csináltam egyszer kutatást, és az anyukák nagyon segítőkészek voltak, rengeteg kitöltést kaptam.
Van esetleg olyan orvostudományi terület, ami jobban érdekel?
Szívesen segítek privátban is, ha kell, csak legyen valami elindulási pont. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!