Matematika kerdés ?

Figyelt kérdés
Teri a befötjeit pontosan annyi polcon tartotta, mint amennyi befött egymás mellett volt egy polcon. Észrevette azonban, hogy Döncike belekóstolgat az üvegekbe, ezért az összeset feljebb pakolta. Így hattal kevesebb polcra kellett rakni a befötteket, de egymás mellé kétszer annyi került, mint elözöleg és még 16 db. Hány beföttje van Terinek?

2024. jan. 4. 11:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

> "Felhasznált polcok száma = az EGY polcon levő befőttek száma."

OK. Tegyük fel, hogy egy polcon van a 8 befőtt. Ezek szerint 8 polcot használtunk fel a tárolásukra. Ugyanúgy ellentmondás van, mert az előbb írtam, hogy a 8 befőtt egy polcon van, mégis az az állítás, hogy 8 polcon van. Most akkor vagy egy polcon van az összes vagy 8 polcra van szétválasztva.

2024. jan. 4. 20:34
 12/15 krwkco ***** válasza:

"Én csak a szöveget olvastam el"

Én meg azt idéztem, betű szerint, részekre bontva.

"de akkor ez azt jelenti, hogy ha 8 befőtt volt egymás mellett, akkor 8 polcra volt szüksége."

Bizony azt! :-)

2024. jan. 4. 20:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Én csak azt a szöveget ismerem, amit a kérdező írt, így a 9-es válaszom jó, és #8,#6 válaszoló is jól értette a szöveget.

10-es, hasonlítsd össze ezt a két mondatot:

Annyi polcon tartotta a befőtteket, ahány befőttje volt.

Annyi polcon tartotta a befőtteket, ahány befőttje volt egy polcon.

Látszik, hogy nem ugyanaz a két mondat, leírva sem, de jelentésben sem ugyanaz.

Te az első mondatot képzeled el, a feladat pedig a második mondatot.

Ráadasul a te verziódban nem is lehetnének egymás mellett. Nem a feladat rossz.

2024. jan. 4. 20:47
 14/15 anonim ***** válasza:

11-es: fejezd be a gondolatodat abban a mondatban, ami úgy végződik, hogy "mégis az az állítás, hogy 8 polcon van." Próbáld megválaszolni magadnak, olvasd el újra a feladatot.

Na? 8 polcon van, mert 8 a felhasznált polcok száma, de mi van 8 polcon? Hát Teri befőttjei vannak 8 polcon Dönci csínytevése előtt. Miért gondolod, hogy Teri befőttjeinek a száma is 8? Teri befőttjeinek a száma egy darab polcon, az a 8.

2024. jan. 4. 20:56
 15/15 anonim ***** válasza:
OK, így már értem... Hát nem tudom, nekem akkor sem korrekt ez a feladat. Meg lehetett volna fogalmazni világosabban is.
2024. jan. 4. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!