9. -es matek függvény ábrázolása?
Távoktatásban tanulok, és néha elakadok. A feladat:
ábrázolja az f:(-2,4)---->R,x---->egykettedX+2függvényt.
Gondolom koordináta rendszerben kell bejelölni, a számokat is tudom hogy hogy kell, csak azt nem értem, hogy mi az az R? Ez két külön függvény? Illetve táblázatot is kell készíteni hozzá? Nagyon nem értem, ha ezt elmagyarázná valaki nagyon hálás lennék, 4 ilyen feladatom van, de ha az elsőt megértem, sikerülni fog a többi is. Nagyon fontos lenne, a héten le kell adnom.
y=1/2x+2
a +2 az, ahol az y (függőleges) tengelyt metszi. Az 1/2 a meredekséget jelöli, annyit teszi, hogy 1-et jobbra, kettőt fel. Felmész az Y tengelyen kettőt, aztán onnan egyet jobbra, kettőt fel, egyet jobbra, kettőt fel. Kapsz egy egyenest. Nos a másik fele, hogy a Df -2,4 intervallumon, vagyis a -2-nél az x tengelyen nem húzod tovább, és 4 nél se húzod tovább. Remélem jól értelmeztem a feladatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!