Mit kéne csinálnom ennél a feladatnál? Próbálkoztam, utána néztem a neten, nem jutottam sokra... Maga a feladat az áramkörökkel kapcsolatos, itt ez éppen párhuzamos kapcsolás, egyébként így szól:
Hogyan változik a főágban folyó áram erőssége, ha a kapcsolót zárjuk? Számítsd ki az egyes esetekben a hiányzó adatokat!
Na most itt van egy ábra erről az egészről, megpróbálom leírni, hogy hogy néz ki.
Amit tudunk:
U=50V (ez a főágra vonatkozik, de gondolom állandó)
I=2A (ez is a főágnál van)
Az első fogyasztónál (ami legfelül található) az ábrán ezt látom: I1=?, R=?, U1=?--> ezeket meg kéne adni, ki kéne számítani.
-a második fogyasztó bal oldalán van egy nyitott kapcsoló, ezt látom: 2R=? (Ezt nem tudom, hogy 2*R lenne, vagy csak simán az R2...), U2=?
-az áramforrás alul van szintén párhuzamosan a 2 db fogyasztóval, a 2 db fogyasztó pedig egymás alatt helyezkedik el. Az áramforrásnál ezt látom:
U=50V, I=2A (ezt a két adatot írtam le az elején is) és kérdezi az eredő erőt (Re=?).
Szintén a főágban, az áramforrástól balra, és felfelé (ahogy közelítenénk az első fogyasztóhoz, ott lenne a kapcsoló is), nagyjából középen van egy Ampermérő és ott pedig a teljesítményt kérdezi (P=?).
Megpróbáltam ezt: (nem biztos, hogy jó)
R=U/I= 50V/2A= 25Ω, na most ezt a 25Ω oké, hogy az ellenállás, de ezt abból a 2 adatból számoltam ki, amit tudok, és nem tudom, hogy ebből a 25Ω-ból tudnék e valamit vonatkoztatni az I1-re vagy az I2-re. Illetve amit még nem tudok, hogy hogyan fog változni a főágban folyó áram erőssége, hogyha bezárom a kapcsolót. Előre is köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!