Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit jelent az hogy mutasd ki?

Mit jelent az hogy mutasd ki?

Figyelt kérdés

Hogyan mutassak ki valamit? Ez az a feladat amit soha nem értettem. Pl.hogy mutassam ki hogy

4× 8az m.en szám többszöröse , bármely m nulláról különböző természetes szám esetén.

Kérlek ne irjatok olyant hogy ezt idáig miért nem tanultam meg stb.

Csak rendes választ varok

2023. szept. 17. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

"Kérlek ne irjatok olyant hogy ezt idáig miért nem tanultam meg stb."

Olyat azért írhatok, hogy írd ki normálisan a feladatot? ...

2023. szept. 17. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

A matematika magyar nyelvében nincs olyan, hogy mutasd ki, csak olyan, hogy igazold vagy bizonyítsd!

A kérdést - egyébként - én sem értem. Így aztán azt tudom írni, hogy én rendes kérdést vártam volna.

2023. szept. 17. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
mutasd ki=bizonyítsd be számításokkal, egyenlettel, képlettel
2023. szept. 17. 16:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Pedig azt írja a feladat hogy mutasd ki. Leirnam rendesen a feladot csak nem lehet hátrányt rakni a számra a billentyűzeten
2023. szept. 17. 16:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez valamelyik állami tankönyv? Fizikánál is rácsodálkoztam, hogy a soros kapcsolást is elágazás nélküli kapcsolásnak írták le. Teljesen dilettánsok írták a tankönyveket, így nem csodálkoznék rajta, hogy a matekot is elrontották. A #3-as megadta a helyes választ a kérdésre.
2023. szept. 17. 16:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Itt azt jelenti, hogy számold ki.
2023. szept. 17. 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Mit akarsz a számra rakni?

Milyen országban élsz? Milyen iskolába jársz? Milyen nyelven kaptad ezt a feladatot? Honnan kaptad ezt a feladatot?

2023. szept. 17. 19:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Gondolom hatványt akar a "számra tenni"

Egyébként lehet: 4*8^m, ezt akartad írni gondolom. Na most fuss neki mégegyszer és írd le értelmesen a feladatot

2023. szept. 18. 16:59
 9/9 Xxxxxxxl válasza:

Na kérem, megjöttem, itt vagyok. Remélem még nem késő úgy fél év múltán.

Először is: 4x8 az m.en [= milyen] szám? Hát minden bizonnyal páros szám, feltehetően egy 3-as és egy 2-es számjegyből áll.

Na, de ami a lényeg: igenis lehet hátrányt rakni a számra a billentyűzeten, mi sem egyszerűbb ennél! Megfogod Ctrl-al, Shifttel felemeled, majd kidobod a Windows ablakon. Azért már ekkor elég jelentős hátrányba került a szám. Természetesen ezt lehet még °-ozni zárójelbe tétellel, megkérdőjelezéssel, nullával szorzással vagy kitörléssel. Utóbbi kettő nagyjából ugyanazt eredményezi.

2024. ápr. 3. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!