Segitenétek? Irodalom órára kell irni egy fogalmazást arról, hogy mit jelent számomra a haza?
Véleményem az már van.. csak azt nem tudom,hogy kezdjek hozzá,hogy a "Petőfi verseit olvasva ,elgondolkodtam.." után mit irjak.
És nem azt kértem hogy kritizáljatok,csak segitséget.. :)
...elgondolkodtam, mit is jelent nekem az a szó, hogy haza. *saját vélemény*
The end
Petőfi verseit olvasva elgondolkodtam, mit jelent számomra ez a szó: haza ?
A szülőföldemet jelenti, ahol nemcsak én és testvéreim világra jöttünk, hanem azt a helyet is, ahol családunk minden tagja született és nevelkedett.
Az a darab föld, amely az otthonunk, ahová mindig visszatérnék, ha valaha el is kellene hagynom.
Ezer szállal kötődöm hozzá, gyönyörű tájaihoz, amelyeket szüleimmel bejártam. A Balaton még mindig lenyűgöz, az ott töltött nyarak felejthetetlen élményeket jelentenek számomra.
De az emberek, akik itt élnek, .....
Értjük egymás mozdulatait, rezdüléseit, mind ismerősei vagyunk egymásnak, azonos nyelven beszélünk, gondolkodunk.
Ezek a dolgok ugyanúgy összekapcsolnak, mintha mindannyian rokonok lennénk.
A megszokott ízek, illatok, hangulatok ...
Petőfi az Alföldet, a rónát, pusztát szerette, itt érezte igazán szabadnak magát.
Írhatod, Te szereted a dombokat, hegyeket, a Bakony rengetegében sétálni, forrást találni, a Séd folyását követve átkelni egyik partról a másikra sziklákon ugrálva.
Megnézni a régmúlt emlékeit, felidézni a hősöket, akik szintén magyarok voltak, e hazát védték a tatárokkal, törökkel szemben, vagy később a világháborúban haltak hősi halált a hazáért.
És természetesen tenni is a hazáért, érte dolgozni, hogy az itt élők élete jobb legyen.
A kis Magyarország egyszer újra a nagy európai nemzetek sorába emelkedjen...
Abban segíteni, amiben a legjobban tudsz....
Tanulással, hogy tudásod a haza javát szolgálja, hírnevét öregbítse....
Nemcsak Petőfi, de sok más költő is megfogalmazta hazaszeretetét, a házához való hűség gondolatát:
pl: Kölcsey Ferenc a Szózatban:
"A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely
Áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell!"
Gondolatok voltak, a sok pont után írj saját szavaiddal, egészítsd ki !
Remélem, tudtam segíteni és Benned is gondolatokat ébreszteni, hogy megírd a fogalmazást. Jól !
Bocsánat, Erzsimama, a Szózat Vörösmarty Mihály verse.
Kölcsey Ferenc a Himnusz költője! De mindkettöben találhatsz, kérdező, fontos hazafias elemeket.
Hetedik válaszoló!
Annyi erővel, amennyivel a morál-filozófiádat leírtad, akár némi segítséget is adhattál volna a kérdezőnek, nem?
Ha már országos versenyt nyertél...
Köszönöm mindenkinek a segitséget,mentek a zöld kezek :)
Sajnálom,én is jó fogalmazásokat szoktam irni ,de ez most egyszerűen nem ment,és ezért kértem itt segitséget,mert ez beleszámit a félévi irodalom jegyembe,és 5 szeretnék lenni;)
Nem tudom miért olyan nagy baj ez,nem csak én szoktam segitséget kérni a házifeladathoz,gyakorikerdesek.hu-n ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!