Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan tudok odafigyelni a...

Hogyan tudok odafigyelni a tanulásra?

Figyelt kérdés

ha itthon tanulok, mindig vannak teljesen más gondolatok a fejembe és enm tudok 100 százalékosan rákoncentrálni a tanulásra :S ti hogytudtok ? :S

15/f

2010. okt. 14. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
beveszek 2 c vitamint + citromos tea. Többet nem tudsz tenni. Kapcsolj ki minden elektromos cuccot. Rakj rendet (állítólag tudományosan bebizonyították, hogy ha rend van körülötted sokkal jobban fog az agyad. És próbálj úgy állni hozzá, hogy érdekel. Nekem ezekkel egy fokkal jobb. Nekem is nagyon nehezen megy a tanulás :S
2010. okt. 14. 16:27
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen a választ, rendvan a szobámban, gépet kikapcsolom majd és 2 c vitamin meg tea, de akkor a teára fogok koncentrálni :S:D
2010. okt. 14. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj, hogy csak az olcsó kifogásokat gyártod, ha tényleg elhatároznád magad, akkor nem kérdeznél ilyet és a kapott cálaszra nem cska újabb kifogás lenne a reakció. Most jöhetsz avval, hogy jaj de ez tényleg így van én meg szóljak bele, de én sem szeretek hosszabb ideig koncentrálni, mégis ha elhatározom magam, akkor meg tudok. Ennyi, nem nyafogni kell hogy jaj ez meg az van, neked csak annyi a feladatod az életben egyelőre, hogy tanuljál, kb. semmi más, igzaán vehetnéd a fáradtságot és eleget tehetnél ennek a kifogások helyett.
2010. okt. 14. 17:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták, hogy ki kell alakítani egy szokást tanulás előtt. Pl bemegyek a szobába, kipakolom a táskám, elmegyek egy teáért, leülök az asztal elé. Egy idő után az agyad megtanulnja, hogy ha teával leülsz az asztal elé, akkor tanulás következik, és nem más...

Én amúgy anno kémiából rengeteg számolási feladatot oldottam meg. És valahogy mindig eluntam magam közben. Ezért kitaláltam, hogy zenét hallgatok közben. Mindig megoldottam minden példát, és elég jó voltam kémiából... Persze amikor TANULNI kell, és nem csak logikázni meg számolgatni, nem hallgattam zenét, mert annyira elvonta volna a figyelmem róla...

Másik tipp: mostanában sétálgatok tanulás közben. Én is dekoncentrált vagyok, de ha sétálgatok, akkor csak a lapok léteznek, és csak arra figyelek. Persze ezt is elunom egy óra után, de az is több, mint a semmi...

2010. okt. 14. 17:20
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi az utolsó válaszolónak :)
2010. okt. 15. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!