Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért nem olvassátok el a...

Miért nem olvassátok el a kötelező olvasmányokat?

Figyelt kérdés
Tényleg érdekel, szeretném érteni. És nem akarom azt hazudni, hogy én mindig mindent elolvastam, mert nem. De akkor is fura ez a rengeteg itteni kérdés, amit 5 perc alatt meg lehetne válaszolni azzal, ha csak átlapozná az az illető a könyvet. Miért nem teszitek meg? Komolyan kíváncsi vagyok rá.

2023. máj. 31. 16:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert diagnosztizálatlan ahdhval és diszlexiával szenvedtem végig az egész sulit.

Mint mondták, anakronisztikus nyelvezete van soknak, és baromi terjengősek. Csak ültem felette, átnéztem az oldalt háromszor, és semmi nem jött át.

Szóval inkább átolvastam néhány összefoglalót, meg pár elemzést, megírtam belőlük amit kellett, és megkaptam az ötöst.

A nagy részük meg se volt fizkai könyvben, csak leszedtem ebookban, és abban hatékonyan tudtam keresni, meg idézni amit kellett.

Ha a tanár kérdezte olvastam, akkor bólintottam. Ennyi.

2023. máj. 31. 21:29
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert nehezen érthető, unalmas a mai gyerekeknek, fiataloknak. De nekem is az volt annak idején.

Nem tudom megérteni mire jó a kötelező olvasmány, csak megutáltatják az olvasást ezzel. Inkább beszéljen róla a tanár, mesélje el miről szól, ha annyira fontosnak tartják a minimális műveltséghez, és benne kell lennie a tananyagban.

Az én lányom most érettségizik. Nem sok kötelezőt olvasott el, általános iskolában sokszor én írtam meg neki az olvasónaplót, mert nem érdekelte a könyv, csak szenvedett vele, így inkább írta a többi leckét, és tanult a többi tárgyra, nem vette el az idejét a napló írása.

Gimnáziumban egy-két kötelezőt elolvasott, de inkább kikereste netről az olvasónaplót. Mert ha elolvasta a könyvet akkot is 3-ast kapott a dolgozatra, ha nem olvasta el akkor is.

És nem lett kevesebb ember, sőt! Imád olvasni. De azt ami őt érdekli. Már kiolvasta az összes Verne könyvet, most Robin Cook a kedvence, Agatha Christie-től már egy tucatot, Orwell is volt már a kezében, tetszett is neki. Elolvasta az Angyalok es démonom könyvet, alig bírta letenni, most keresi a többi részét.

És még csak 19 éves. Nem megy el itthonról könyv nélkül.

Szóval ezzel azt akarom mondani, inkább talán meg kellene szerettetni az olvasást. Ha nem kötelező lenne, hanem például választhatna a diák, és abból kiselőadást tartana, talán többet olvasnának a diákok.

Talán.

2023. jún. 1. 06:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, nyáron én azért nem olvastam el őket sosem, mert úgy voltam vele, hogyha mi elkezdjük pl. decemberben a kötelező olvasmány kitárgyalását az órán, akkor a részletekre úgysem fogok már emlékezni, és akkor úgy is újra kéne olvasni, szóval nyáron nincs értelmi kiolvasni őket (igen, ez félig kifogás, de másrészt a részletekre tényleg nem emlékeztem volna, szóval lusta voltam erre pazarolni az időt nyáron). Évközben pedig szimplán lusta voltam a többi házi feladat mellett erre koncentrálni. Szeretek olvasni, de a kötelezők többsége mindig nagyon lassan ment, és sok idő elment 1-1 fejezetre is, és szimplán nekem délután 4-kor, mikor hazaértem, nem volt kedvem hozzá a többi házi mellett még ezzel is foglalkozni.

De amúgy van amit kiolvastam, illetve ha nem is olvastam ki, akkor is mindig feltaláltam magam, sosem csináltam azt, hogy pl. kiírtam egy kérdést ide. Nem. Ha az én házi feladatom volt, akkor én azt összeszedtem magam, nem random emberektől vártam a megoldást. Szóval van amit kiolvastam, de ha nem is olvastam ki, mindig összeszedtem elég tudást ahhoz a net alapján, több forrásból ahhoz, hogy megtudjam oldani az olvasmánnyal kapcsolatos feladatokat. Nem szeretek teljesen másokra hagyatkozni, meg ha ki is írtam volna gyakori kérdésekre egy segítségkérő posztot ilyennel kapcsolatban, én sosem tudtam volna teljesen bízni a válaszokban. :D

2023. jún. 1. 15:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 fajta háziolvasmány volt. Magyarból és vallásból (igen, vallásból, egy szentfazék papnak hála...)

Magyarból elolvastam, leginkább a félelem miatt. Ritka szarul tettetem, hogy tudok valamit, ha amúgy nem. Így felnőttként bánom, semmi értelme nem volt az egésznek. Olvashattam volna valami értelmesebbet is.

Vallásból csak egyet olvastam, hogy legyen mit cserélgetni a többi félévben. (csak annyi volt a kitétel, hogy vallásos könyv legyen, hogy pontosan mi, az nem)

Oka: Az ateizmusom már tiniként is erősebb volt bármilyen bukástól vagy rossz jegytől való félelemnél.

Amúgy ha a tanárok nem erőltetnék ezeket ennyire, simán lehetne érettségizni anélkül is, hogy a gyerek elolvassa az adott műveket, ha megfelelően feldolgozzák órán. S így talán nem utálná meg zsigerből az olvasást az emberek nagy része már gyerekként.

2023. jún. 2. 14:57
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem is kell ide kérdést feltenni, az ember tud guglizni, és 5 perc alatt megtalál minden választ online.

Ezeket a könyveket már 70-100 éve nyüstölik, már minden bőrt lehúztak róluk többször

2023. jún. 2. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!