Hogyan kell megoldani ezt a mechanika feladatot?
Sziasztok. Május 31-ére éjfélre le kéne adnom 2 mechanika házit, de azt se tudom hogyan álljak neki. Nem tudom hogyan kéne kiszámolnom az ábra alapján az adott dolgokat, tudnátok benne segíteni? Csatolom a képeket linkként.
1. Feladat ábra:
1. feladat adatok:
1. feladat kérdések:
2. feladat ábra:
2. feladat adatok:
2. feladat kérdések:
Volt egy ilyen próbálkozásunk például, a szaktársam is segített, de valahogy ezekkel a képletekkel nem jött ki soha a jó eredmény, nem tudjuk hol lehet a hiba bennük:
Hú ez nagyon kusza ez ahogy számoltál. Ezt most nem egészen tudom kihámozni. Eleve könnyebség:
1. elkészíted az ábrát, benne az erőkkel. Majd ha az megvan akkor szeded szét őket X és Y irányú komponensekre. Hogy egyáltalán lásd az erő rendszert. Különösen a csukló és a csuklós befogás miatt. Ez majd a nyomaték miatt lesz fontos.
2. Ne az ábra környékét hányd tele a számításokkal. Hanem legyenek egymás alatt. És érdemes ilyenkor "fejezet" címeket adni. Máris érthetőbb lesz az egész.
Az a baj, hogy itt nincsenek olyan képletek amiket mindenhol ugyanúgy lehet alkalmazni.
Mindegyiket az adott feladatra kell szabni, de ez meg csak úgy megy ha megérted.
Küldtem egy privát üzit, nézd meg. Egyébként amit 7-es írt. Ez már nem az a szint, hogy x képletet kell használni.
A képlet totál egyszerű mert minden pontban teljesülnie kell, hogy az erők eredője 0, és a forgatónyomatékok eredője 0. Ez a képlet. Ennyi. Azt kell "csak" tudni, hogy hogyan kell felírni az erőket és a nyomatékokat. Ehhez "csak" azt kell tudni, hogyan viselkedik egy csukló, egy megtámasztás, egy merev kapcsolat (ld. első feladat legfelelő "csúcs") mind erő, mind nyomaték szempontjából. Melyik esetben van tetszőleges irányú erő "felvételére mód" mikor csak normális irányú erők ébredhetnek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!