Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kell megoldani ezt a...

Hogyan kell megoldani ezt a mechanika feladatot?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Május 31-ére éjfélre le kéne adnom 2 mechanika házit, de azt se tudom hogyan álljak neki. Nem tudom hogyan kéne kiszámolnom az ábra alapján az adott dolgokat, tudnátok benne segíteni? Csatolom a képeket linkként.

1. Feladat ábra:

[link]

1. feladat adatok:

[link]

1. feladat kérdések:

[link]

2. feladat ábra:

[link]

2. feladat adatok:

[link]

[link]

2. feladat kérdések:

[link]

[link]

2023. máj. 29. 22:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Hát ezek elég alap feladatok. Mivel próbálkoztál eddig?
2023. máj. 29. 22:59
 2/17 A kérdező kommentje:
Hát a második feladatot el sem kezdtem, az elsőnél pedig odáig jutottam, hogy kiszámoltam az Fe-t meg az ALFA e-t, de hogy ezeket hogyan viszem tovább és hogy hogyan ábrázolom az eredőket az ábrán az már nem megy. Próbálkoztam utána sok képlettel, hogy kitudjam számolni az erőket, de egyszerűen nem jutok dűlőre. A program, amiből a képernyőfotókat illesztettem be az le is ellenőrzi a beírt válaszaimat, de eddig egyszer se sikerült sehova jó eredményt írnom.
2023. máj. 29. 23:40
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
És milyen képleteket próbálsz? Nyomaték és erő egyesnúlyokat kell számolni minden ilyen feladatnál.
2023. máj. 29. 23:45
 4/17 A kérdező kommentje:

Volt egy ilyen próbálkozásunk például, a szaktársam is segített, de valahogy ezekkel a képletekkel nem jött ki soha a jó eredmény, nem tudjuk hol lehet a hiba bennük:

[link]

2023. máj. 29. 23:50
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú ez nagyon kusza ez ahogy számoltál. Ezt most nem egészen tudom kihámozni. Eleve könnyebség:

1. elkészíted az ábrát, benne az erőkkel. Majd ha az megvan akkor szeded szét őket X és Y irányú komponensekre. Hogy egyáltalán lásd az erő rendszert. Különösen a csukló és a csuklós befogás miatt. Ez majd a nyomaték miatt lesz fontos.

2. Ne az ábra környékét hányd tele a számításokkal. Hanem legyenek egymás alatt. És érdemes ilyenkor "fejezet" címeket adni. Máris érthetőbb lesz az egész.

2023. máj. 30. 00:03
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot! Az a baj, hogy én teljesen el vagyok veszve, ha a képleteket tudnám, akkor már utána egyszerű lenne, csak az a baj, hogy ez a tananyag és én nagyon távol állunk egymástól, azt sem tudom mit hogyan kell nézni és hogyan kéne a képleteket alkotnom. Ha esetleg ebben tudnál/tudnátok segíteni, hogy mik is lennének a megfelelő képletek, amiket használnom kéne ehhez az adott feladathoz, azt nagyon megköszönném.
2023. máj. 30. 00:07
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy itt nincsenek olyan képletek amiket mindenhol ugyanúgy lehet alkalmazni.

Mindegyiket az adott feladatra kell szabni, de ez meg csak úgy megy ha megérted.

2023. máj. 30. 00:37
 8/17 anonim ***** válasza:
70%
Milyen szakra jársz?
2023. máj. 30. 00:39
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Küldtem egy privát üzit, nézd meg. Egyébként amit 7-es írt. Ez már nem az a szint, hogy x képletet kell használni.

A képlet totál egyszerű mert minden pontban teljesülnie kell, hogy az erők eredője 0, és a forgatónyomatékok eredője 0. Ez a képlet. Ennyi. Azt kell "csak" tudni, hogy hogyan kell felírni az erőket és a nyomatékokat. Ehhez "csak" azt kell tudni, hogyan viselkedik egy csukló, egy megtámasztás, egy merev kapcsolat (ld. első feladat legfelelő "csúcs") mind erő, mind nyomaték szempontjából. Melyik esetben van tetszőleges irányú erő "felvételére mód" mikor csak normális irányú erők ébredhetnek stb.

2023. máj. 30. 00:43
 10/17 A kérdező kommentje:
8asnak válaszolva: gépészmérnöki szakra járok.
2023. máj. 30. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!