Fizika kérdések. Hülye vagyok hozzá.8. osztályos. Holnap doga?
1, A felfújt futball-labdába is lehet még további levegőt pumpálni. Milyen következtetést vonhatunk le ebből a levegő szerkezetére vonatkozóan?
2, Fénynyaláb szűrődik be az ablakon a sötét szobába. Jól látható a fényben, amint a levegőben lebegő porszemek igen apró táncoló mozgást végeznek. Mi magyarázza ezt?
3, Megnyújtunk egy gumiszalagot. Érezzük, hogy a gumiszalag húzza a kezünket. Adj magyarázatot erre az anyag részecskeszerkezete alapján.
4, A zsír összefüggő foltban helyezkedik el a húsleves felszínén. Mi ennek az anyagszerkezeti magyarázata?
(még kommentbe írok néhányat)Légyszi segítsetek, mert hiába próbálom, nekem nem megy.
1,Mi a szerepe a hajszárítóban a fűtőszálnak, illetve a ventilátornak?
2, Miért hűl gyorsabban a forró étel, ha fújjuk?
3, Miért fázol, ha kilépsz a strandon a vízből?
4, Miért fázhatsz meg, ha nedves hajjal hűvös helyen tartózkodsz?
5,Mi van a forrásban levő vízből felszálló buborékban?
6, Hasonlítsd össze a 100C hőmérsékletű víz és ugyanannyi tömegű 100C hőmérsékletű vízgőz energiáját.
ennyi. Nagyon megköszönöm, ha megválaszoljátok őket. A többit megtudtam oldani, csak ezeket nem, amiket kiírtam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!