Egy 9.7 méter magas ház tetejéről vízszintesen elhajítunk egy kavicsot 3.8 m/s kezdősebességgel. Mennyi idő alatt esik le a kavics (másodpercben megadva, g=10 m/s2-tel számolva)?
Figyelt kérdés
2010. okt. 10. 12:27
1/11 anonim válasza:
szétbonthatod x és y irányú komponensekre a mozgást, de felesleges. pontosan ugyanannyi idő alatt fog leérni, mintha a vízzsintes kezdősebessége 0 lenne. szóval ez igazából egyszerű szabadesés. feltételezem az magadtól is menni fog...
3/11 anonim válasza:
elöttem szólóhoz: ez nem éppen szabadesés, mert van kezdősebesség, szóval 1s alatt x tengelyen 3.8m-t tesz meg, és az y tengelyen 1s alatt 10m/s-al nő a sebessége!
Távolodik is a kezdőpontól, a szabadesésnél nem!
4/11 anonim válasza:
ha mégse menne:
9.7 = 10/2*t²...
6/11 A kérdező kommentje:
talált, süllyedt!!
2012. jan. 9. 23:19
7/11 anonim válasza:
valahogy éreztem,sőt megmerem kockáztatni h gyógyszerész,kémia,vegyészmérnök avagy biomérnök egyike vagy :D
8/11 A kérdező kommentje:
Így van, ezek egyike stimmel! :D
Mentek a feladatok? Már csak azért kérdem, mert gondolom neten keresgéltél megoldást rájuk. :)
2012. jan. 10. 20:02
9/11 anonim válasza:
nem igazán,de sose tudtam a fizikát :D ez megnyugtatt,voltál már vizsgázni? :)
10/11 A kérdező kommentje:
még tavaly :D
Van sok vizsgakérdésem is asszem! Ha kell akkor adj elérhetőséget. Pl: msn
2012. jan. 11. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!