Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Vki megtudná oldani ezeket a...

Vki megtudná oldani ezeket a kérdéseket (esetleg magyrazattal)vagy pár db-ot belőlünk?

Figyelt kérdés

1.Egy 40 kg tömegű ládát 550 N erővel emelünk függőlegesen felfelé. Milyen magasra

jut 7 másodperc alatt? Mennyi idő alatt emelkedik 150 m magasra?

2.Mekkora erővel nyomja a talajt egy 20 kg tömegű láda? Mekkora erő szükséges a

kézben tartáshoz? Mekkora erővel lehet állandó sebességgel felemelni?

3.Mekkora erővel nyomja a 40 kg tömegű láda a talajt, ha 40 N nagyságú erővel húzzuk

függőlegesen felfelé? Milyen mozgást végez? Mekkora a gyorsulása?

4.Egy 12 kg tömegű zsákot 150 N nagyságú erővel függőlegesen felfelé húzzuk. Milyen

mozgást végez? Mekkora erővel nyomja az asztalt? Mekkora a gyorsulása?

5.Egy 2 kg tömegű téglát 30 N erővel függőlegesen felfelé húzunk. Mennyi idő alatt ér

10 m magasra?

6.Egy kötél teherbírása 200 N. Fel lehet-e emelni vele egy 22 kg tömegű ládát?

Legfeljebb mekkorát?

7.Mekkora erővel szakítható el az a kötél, amellyel egy 10 kg tömegű zsákot még éppen

fel tudunk emelni 5 m/s² gyorsulással?

8.Mekkora annak a tárgynak a tömege, amit 200 N erővel függőlegesen felfelé húzva a

gyorsulása 3 m/s²?

2023. ápr. 21. 20:18
 1/3 krwkco ***** válasza:
91%

Hogyan használ neked, ha valaki ezeket megoldja?

Ezek nagyon egyszerű számítások, de semmit sem használ 1-2 megoldás, ha nem érted az összefüggést pl. ami a testre ható erők eredője, a test tömege és a gyorsulása között van.

2023. ápr. 22. 08:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Azért mert vannak tantárgyak amiket emelt óraszamban tanulok és ez nem az és nem is érdekel.
2023. ápr. 22. 08:52
 3/3 Tom Benko ***** válasza:

Szar ügy. Itt az ideje akkor, hogy valami erőfeszítést is tegyél, ne csak mások idejét pazarold.

Amúgy én meg tudom oldani ezeket a feladatokat. Fejben is. A magyarázata, hogy én meg is tanultam a fizikát, nem csak melegedni jártam az iskolába.

2023. ápr. 23. 17:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!